Arkitektur

Vad betyder BIM för dig som arkitekt?

Fördelarna med digitalisering samt BIM för arkitekter

I mångt och mycket handlar arkitektur om framtiden. De byggnader vi designar idag måste vara hållbara och bibehålla sitt värde i minst 100 år framöver. Därför är framtidsperspektivet en viktig del av vårt uppdrag. På många områden står byggbranschen inför mer komplexa utmaningar än någonsin tidigare. En av de största – digitaliseringen – öppnar å andra sidan upp för helt nya möjligheter att skapa samhällen som är hållbara över tid. Och det är just det som BIM för arkitekter handlar om.

Utforska gärna vårt utbud av produkter, utbildningar och konsulttjänster nedan!

Fördelarna med BIM för arkitekter

Sparar tid

… i designprocessen tack vare automatiserade rutinuppgifter.

Effektiviserar samarbetet

… i samtliga faser av BIM-projektet.

Optimerar designarbetet

… tack vare möjligheten att kombinera BIM-modeller.

Gör BIM-data tillgänglig

… för alla projektintressenter i en molnbaserad lösning (Common Data Environment)

Senaste nyheter

Läs fler blogginlägg och prenumerera på vår Naviate-blogg här
Läs fler nyheter här.

Course

AutoCAD P&ID Grund

AutoCAD P&ID Grund kurs ger dig de kunskaper som är nödvändiga för att börja arbeta effektivt i AutoCAD P&ID. Du lär dig grundläggande ...

Course

3ds Max Grund

På kursen 3ds Max Grund får du grundläggande kunskaper i 3ds Max och lär dig att modellera samt skapa högkvalitativa bilder och present...

BIM-lösningar nu och i framtiden

Ett viktigt led i detta arbete är att integrera BIM i företagets arbetsflöden, implementera tekniska lösningar, dra fördel av medarbetarnas kompetens och ta fram konstruktionsförslag som är anpassade efter omgivningen och tillvaratar de möjligheter den erbjuder. Vi på Symetri utmanar våra kunder att arbeta smartare för en bättre framtid och rekommenderar därför företag inom byggbranschen att implementera en skräddarsydd BIM-lösning i sitt arbetsflöde.

Plug-ins till Revit är nyckeln till framgång

Vi har valt att arbeta med branschledande programvara från Autodesk, såsom Revit, Navisworks och BIM360. För att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften på sina respektive arbetsområden, har vi även utvecklat egen programvara i nära samarbete med våra kunder. Naviate är vår alldeles egna produktportfölj och består av plug-ins till Revit. Lösningarna är särskilt framtagna för att hjälpa dig att spara tid, förbättra kvaliteten och effektivisera arbetet i dina projekt. Med kundanpassade lösningar och mångårig branschexpertis kan vi hjälpa ditt företag att leverera innovativa byggnader och konstruktionsförslag.

Symetris BIM-konsulter

Vi på Symetri har mångårig erfarenhet av rådgivning och implementering av BIM. Vi förespråkade dess principer långt innan BIM blev ett begrepp och har hjälpt många kunder inom byggbranschen att lösa de BIM-utmaningar de ställts inför – därför är chanserna goda att vi även kan hjälpa dig och ditt företag. Våra BIM-konsulter har ett nära samarbete med våra kunder och bistår gärna med hjälp vid problem och utmaningar, så kontakta oss om även du vill ta del av våra erfarenheter.

Kundcase

Architectural Company Petri Rouhiainen - BIM in Building Architecture

Architect Petri Rouhiainen talks about the reasons of using Building Information Modelling, the benefits of BIM, and the importance of training.

Läs mer

Ripellino ensures growth with BIM

When the architectural firm Alessandro Ripellino decided to take the step to BIM planning, in order to meet changing purchaser requirements, it was important to have a user-friendly platform and to be able to deliver high-quality projects in a short time.

Läs mer

The architect company A-lab solved a complex construction with BIM

Advanced BIM modeling made it possible to construct a 65.000/117.000 m2 commercial building complex, the Statoil building at Fornebu, Norway, in only 20 months on site.

Läs mer

Bli uppdaterad med de senaste branschnyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få gratis tips & tricks,
e-böcker, inbjudningar till webbvisningar etc. 

Kontakta oss för mer information

Martin Burrows
Martin Burrows
Sales, Building & Infrastructure