CFD-simulering av inomhuskomfort

På det här halvdags-seminariet lär du dig hur man simulerar luftströmning i lokaler för att tidigt i projektet säkerställa att det blir bra komfort inne. Därmed kan huset göras mer energieffektivt och samtidigt få bättre klimat.

När byggnader konstrueras eller renoveras med dagens teknologi har man samtidigt möjlighet att säkerställa att krav på såväl komfort som luftkvalitet uppfylls.
Med kraftfulla och lättanvända CFD-program kan man tidigt i projektet genomföra simuleringar av alternativa lösningar, och konstruktörer och projektledare kan snabbt och effektivt jämföra olika utföranden.
Med Autodesk CFD validerar du systemet i datormiljö istället för att vänta på dyra prototyper och tester och de höga kostnader som sena modifieringar innebär.

Innehåll
• Vad är CFD, och hur arbetar man med det, kort demo
• Hur simulera solinstrålning, ventilation och isolering
• Att tänka på vid simulering av inomhuskomfort
• Olika verktyg för att enkelt titta på och förstå resultaten
• Hur jämför man effektivt olika driftsfall och utföranden

För mer information eller frågor om den här kursen kontakta gärna Paul Nielsen: paul.nielsen@symetri.com eller 08-623 44 51.

Kommande kursdatum

Det finns inga schemalagda kurstillfällen för denna kurs.

Vi har inte några inplanerade tillfällen för denna kurs. Du kan anmäla ditt intresse för att vara den första som vet när nästa kurs kommer att hållas.

Ditt meddelande har mottagits.

Vi kommer kontakta dig inom kort.

Anmäl intresse

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.