CFD-simulering av rökutbredning och brand

På det här halvdags-seminariet lär du dig hur man simulerar rökutbredning, rökevakuering och brand för att tidigt i projektet validera säkerheten. Därmed kan överdimensionering undvikas och stora kostnader sparas in.

När rökevakueringssystem designas krävs insikt i hur rökutbredningen vid en brand ser ut. Såväl ventilation som rökevakuering påverkar utbredningen och måste tas hänsyn till.
Med kraftfulla och lättanvända CFD-program kan man tidigt i projektet genomföra simuleringar av alternativa lösningar, och konstruktörer och projektledare kan snabbt och effektivt jämföra olika utföranden.
Med Autodesk CFD validerar du systemet i datormiljö istället för att vänta på dyra tester och de höga kostnader som sena modifieringar innebär.


Innehåll
• Vad är CFD, och hur arbetar man med det, kort demo
• Att tänka på vid simulering av rökutbredning eller brand
• Olika verktyg för att enkelt titta på och förstå resultaten
• Hur jämför man effektivt olika fall och utföranden

För mer information eller frågor om den här kursen kontakta gärna Paul Nielsen: paul.nielsen@symetri.com eller 08-623 44 51.

Kommande kursdatum

Det finns inga schemalagda kurstillfällen för denna kurs.

Vi har inte några inplanerade tillfällen för denna kurs. Du kan anmäla ditt intresse för att vara den första som vet när nästa kurs kommer att hållas.

Ditt meddelande har mottagits.

Vi kommer kontakta dig inom kort.

Anmäl intresse

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.