Power BI: visualisera och dela data

Power BI är ett datavisualiseringsverktyg från Microsoft som gör det enkelt att skapa interaktiva visualiseringar av data från olika källor. Det är en plattform för att samla in, analysera och presentera data i ett användarvänligt format. Med Power BI kan användare skapa och dela visualiseringar, rapporter och dashboards med andra i organisationen.

Power BI: visualisera och dela data

Power BI är ett kraftfullt verktyg för att få insikter utifrån data. Den kan koppla samman data från olika källor, t ex Excel, SharePoint och Autodesk Construction Cloud (ACC), och skapa visualiseringar av den samlade datan. Power BI har ett brett utbud av inbyggda diagramtyper, inklusive linjediagram, stapeldiagram och cirkeldiagram, som gör det enkelt att presentera data på ett lättförståeligt sätt.

En annan fördel med Power BI är att det är lätt att dela visualiseringar och rapporter med andra i organisationen. Användare kan enkelt publicera sina visualiseringar och rapporter till Power BI-tjänsten, där andra kan se och interagera med dem. Detta gör det möjligt för olika avdelningar och team att samarbeta och få insikter i data på ett enhetligt sätt.

Integration med Autodesk Construction Cloud (ACC)

Integrationen mellan ACC och Power BI gör det möjligt för användare att ansluta data från ACC till Power BI för att skapa interaktiva visualiseringar och rapporter. Användare kan ansluta data från olika källor, inklusive projektplanering, samarbete och hantering av byggdata, och skapa visualiseringar av den samlade datan. Detta gör det möjligt för användare att få insikter i projektstatus, budgetar, tidplaner, och andra viktiga data för projektet, samt dela det med andra i organisationen.

ACC-integrationen med Power BI gör det möjligt för byggföretag och entreprenörer att få en helhetsbild över sina projekt och ta beslut baserade på data. Det kan också hjälpa till att identifiera potentiella problem och möjligheter för förbättringar i ett tidigt skede.

Det finns flera olika fördefinierade mallar och dashboards för ACC-data som kan användas i Power BI, vilket gör det enkelt för användare att komma i gång med visualiseringen. Det finns också möjlighet att skapa egna visualiseringar och rapporter.

Sammantaget, integrationen mellan Autodesk Construction Cloud och Power BI ger byggföretag och entreprenörer:

  • möjlighet att samla in, analysera och presentera data från olika källor
  • hjälpa till att identifiera problem och möjligheter för förbättringar i projekten.
  • möjlighet för användare att ta bättre beslut baserat på data.

Webbinarium 8 september

Den 8 september anordnar vi ett webbinarium om Power BI där du kommer att lära dig mer om hur du kan använda det i ditt arbete för att visualisera och dela data i din organisation och utifrån detta kunna ta bättre beslut.
Läs mer och anmäl dig här.

Blogg

Symetri stöttar hållbara byggen

21 september 2023

Artikel med Symetri där vi pratar om hur BIM och lösningar som till exempel One Click LCA och Naviate Zero kan hjälpa till att skapa en mer hållbar framtid för byggbranschen. Läs här.

Läs mer
Blogg

VAD HAR FÖRETAG ATT VINNA PÅ ATT KOPPLA IHOP PDM MED ERP?

21 september 2023

Tillverkande företag idag är ständigt på jakt efter sätt att öka effektiviteten och att förbättra processer i sin verksamhet. Ett sätt att nå framgång är genom att integrera två viktiga system: Product Data Management (PDM) och Enterprise Resource Planning (ERP). Genom att koppla ihop dessa kan företag uppnå en rad fördelar som kan göra en betydande skillnad i såväl affärsprocesser som resultat.

Läs mer
Blogg

Stora besparingar med rätt verktyg

02 november 2022

Naviate Structure och Rebar hjälper konstruktörer till ett mer hållbart byggande och sparar tid som annars läggs på repetitiva uppgifter i Revit. Läs mer!

Läs mer