Arkitektur

Vad betyder BIM för dig som arkitekt?

Fördelarna med digitalisering samt BIM för arkitekter

I mångt och mycket handlar arkitektur om framtiden. De byggnader vi designar idag måste vara hållbara och bibehålla sitt värde i minst 100 år framöver. Därför är framtidsperspektivet en viktig del av vårt uppdrag. På många områden står byggbranschen inför mer komplexa utmaningar än någonsin tidigare. En av de största – digitaliseringen – öppnar å andra sidan upp för helt nya möjligheter att skapa samhällen som är hållbara över tid. Och det är just det som BIM för arkitekter handlar om.

Utforska gärna vårt utbud av produkter, utbildningar och konsulttjänster nedan!

Fördelarna med BIM för arkitekter

Sparar tid

… i designprocessen tack vare automatiserade rutinuppgifter.

Effektiviserar samarbetet

… i samtliga faser av BIM-projektet.

Optimerar designarbetet

… tack vare möjligheten att kombinera BIM-modeller.

Gör BIM-data tillgänglig

… för alla projektintressenter i en molnbaserad lösning (Common Data Environment)

BIM-lösningar nu och i framtiden

Ett viktigt led i detta arbete är att integrera BIM i företagets arbetsflöden, implementera tekniska lösningar, dra fördel av medarbetarnas kompetens och ta fram konstruktionsförslag som är anpassade efter omgivningen och tillvaratar de möjligheter den erbjuder. Vi på Symetri utmanar våra kunder att arbeta smartare för en bättre framtid och rekommenderar därför företag inom byggbranschen att implementera en skräddarsydd BIM-lösning i sitt arbetsflöde.

Plug-ins till Revit är nyckeln till framgång

Vi har valt att arbeta med branschledande programvara från Autodesk, såsom Revit, Navisworks och BIM360. För att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften på sina respektive arbetsområden, har vi även utvecklat egen programvara i nära samarbete med våra kunder. Naviate är vår alldeles egna produktportfölj och består av plug-ins till Revit. Lösningarna är särskilt framtagna för att hjälpa dig att spara tid, förbättra kvaliteten och effektivisera arbetet i dina projekt. Med kundanpassade lösningar och mångårig branschexpertis kan vi hjälpa ditt företag att leverera innovativa byggnader och konstruktionsförslag.

Symetris BIM-konsulter

Vi på Symetri har mångårig erfarenhet av rådgivning och implementering av BIM. Vi förespråkade dess principer långt innan BIM blev ett begrepp och har hjälpt många kunder inom byggbranschen att lösa de BIM-utmaningar de ställts inför – därför är chanserna goda att vi även kan hjälpa dig och ditt företag. Våra BIM-konsulter har ett nära samarbete med våra kunder och bistår gärna med hjälp vid problem och utmaningar, så kontakta oss om även du vill ta del av våra erfarenheter.

Kundcase

Ripellino säkerställer tillväxt med BIM

När arkitektbyrån Alessandro Ripellino beslutade sig för att ta steget över till BIM, i syfte att möta kundernas förändrade krav, var det viktigt att ha en användarvänlig plattform och kunna leverera högkvalitativa projekt på kort tid. 

Läs mer

The Natural Design Company använder Revit i bygg- och renoveringsprojekt

Arkitekten Jaakko Pöytäniemi berättar om varför man valt att använda Revit i bygg- och renoveringsprojekt samt vikten av att arkitekter och projektörer uppdaterar sin know-how med rätt utbildning.

Läs mer

Framgångsrika projekt med intelligent BIM-lösning

Redan när de startade upp sin verksamhet i Stockholm, var Spectrum arkitekter helt på det klara med att förutsättningarna för att möta kraven från framtida kunder krävde en stabil plattform med fungerande IT-struktur, programvara, datorer och annan utrustning, inte minst för att klara av uppgifterna inom ramen för deras nya koncept – aktivitetsbaserade kontor. 

Läs mer

Martela använder BIM i inredningsprojekt

Vad behöver man tänka på vid byte av system och hur stöttar man bäst användarna i samband med övergången? 

Läs mer

Hille Melbye: Framgångsrik implementering av BIM kräver rådgivning från tillförlitlig samarbetspartner

Att projektera stora köpcentrum kräver djupgående kunskap om BIM och CAD. Enligt Hille Melbye Arkitekter är det därför av största vikt att man har en nära relation till och kan förlita sig på sin samarbetspartner inom BIM och CAD. 

Läs mer

Cedervall arkitekter – noggranna förberedelser är A och O för att lyckas med BIM

Tidiga förberedelser för framtida BIM-metoder med Symetri som partner är nyckeln till framgång när det gäller övergången från 2D till BIM-projektering. 

Läs mer

BIM för byggnadsdesign - Arkitektbyrån Petri Rouhiainen

Arkitekten Petri Rouhiainen förklarar varför man bör använda byggnadsinformationsmodeller och lyfter fram fördelarna med BIM och vikten av utbildning. 

Läs mer

BIM löste komplex konstruktion för Arkitektfirman A-lab

Tack vare avancerade verktyg för BIM-modellering lyckades man uppföra Statoil-byggnaden i norska Fornebu, ett byggnadskomplex för kommersiellt bruk på hela 65 000/117 000 m2, på bara 20 månader.

Läs mer

Senaste nyheter

Läs fler blogginlägg och prenumerera på vår Naviate-blogg här
Läs fler nyheter här.

Webbinarier

Uppfyll svenska LCA-krav snabbt och effektivt

den 29 maj 2024

Klimatkraven i byggreglerna skärps kontinuerligt och redan från 2025 kommer de befintliga kraven på koldioxidavtryck för nya byggnader att skärpas ytterligare. Men vad är det bästa och enklaste sättet att säkerställa att dina byggprojekt uppfyller nu ...

Läs mer
Kurser

Solibri Office Grundkurs

På denna grundkurs lär du dig grunderna i samordningsverktyget Solibri Office så att du kan arbeta med att koordinera modeller från flera olika discipliner genom det öppna formatet IFC.

Läs mer
Kurser

Bluebeam - Revu

På kursen lär du dig att använda använda Bluebeam® Revu® för att skapa och redigera PDF-dokument. Du lär dig också att lägga till objekt som symboler, text etc. samt se material och ytor på en PDF genererad från t.ex. AutoCAD eller Revit.

Läs mer
Kurser

Online introduktion - Bluebeam Revu

Välkommen på en introduktionsutbildning i i Bluebeam® Revu®. Vi går igenom hur man kan arbeta smartare med PDF i ett byggprojekt samt även hur man skapar och hanterar "Smarta PDF:er med hjälp av integrerade länkar i dokumenten. Ãven introduktion till ...

Läs mer

Bli uppdaterad med de senaste branschnyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få gratis tips & tricks,
e-böcker, inbjudningar till webbinarier etc. 

Kontakta oss för mer information

Martin Burrows

Martin Burrows

Sales, Building & Infrastructure