KOLDIOXIDSMART DESIGN

Planeringsverktyg i de tidiga stadierna av byggandet hjälper dig att förstå och bedöma CO2-fällor relaterade till materialval. Verktygen ger dig också möjlighet att omvärdera hur du bygger.

Senare i projektet är möjligheterna att påverka koldioxidavtrycket mindre, men fortfarande betydande om du designar smart. Till exempel genom att optimera byggnadsformen, minska energiförbrukningen och använda hållbara material och modifierbara planlösningar.

Symetris hållbarhetstjänster omfattar programvara som Naviate Zero, One Click LCA och Autodesk Forma, samt rådgivning som hjälper dig genom hela byggprojektet.

Naviate Zero

Med Naviate Zero kan Revit-användare göra smarta, hållbara materialval i sin BIM-modell. Du får tillgång till ett omfattande bibliotek av EPD:er från One Click LCA och sparar tid genom att enkelt länka dem till elementtyper eller material och kan därmed se CO2-påverkan av dina materialval direkt i modellen.

One Click LCA

One Click LCA är en lättanvänd och automatiserad programvara för livscykelanalys som hjälper dig att beräkna och minska miljöpåverkan från dina byggnads-, infrastruktur- och renoveringsprojekt, men även miljöpåverkan i konstruktionsledet samt för de material som används. Det gör det också möjligt för tillverkare att generera och publicera verifierade EPD:er från tredje part. 

Autodesk Forma

En intuitiv, samarbetsinriktad, molnbaserad AI-programvara som ger arkitekter, stadsplanerare och fastighetsutvecklare möjligheter att utforma högkvalitativa förslag för stadsplanering. 

One Click LCA Carbon Designer 3D

Optimera koldioxidpåverkan innan du börjar rita och spara tid på dina koldioxidberäkningar. Inom bara några minuter får du feedback om platser som genererar mycket koldioxid, möjlighet att hitta besparingar, sätt dina mål samt potential att vinna fler projekt genom att optimera koldioxidpåverkan under hela livscykeln.  

TJÄNSTER

Vi erbjuder tjänster som hjälper företag att analysera och fatta välgrundade beslut. 

Dan Wiik

Dan Wiik

Sweden Customer Development Manager
Annika Svensson

Annika Svensson

Sweden Director Marketing & Communication AEC Nordic, Symetri