Byggnadsinformationsmodellering

Bygg och designa med BIM

Vad är BIM?

BIM är en process för att skapa digitala modeller av byggnader. Det innebär att en byggnad modelleras i 3D och innehåller all den data och information som behövs för att planera, bygga och underhålla den. BIM ger tillgång till data över ett projekts hela livscykel och där all information finns tillgänglig i 3D-modellen, från den första skissen till det att projektet är i drift. Om du dessutom integrerar data från BIM-modellen i en molnplattform möjliggörs ytterligare fördelar vad gäller samarbete mellan olika aktörer i projektet.

Vad är en BIM-modell?

En BIM-modell är en digital modell av en byggnad eller konstruktion. Modellen kan användas under hela byggprocessen, från projektering till drift och underhåll, och innehåller data om allt från material och system till planlösning och installationer. BIM-modellen gör det möjligt för olika aktörer inom byggprocessen att samarbeta och dela information på ett effektivt sätt.

Varför arbeta med BIM?

Fördelarna med BIM är många. Med BIM kopplar du ihop team, arbetsflöden och data genom projektets hela livscykel, vilket hjälper till att säkerställa att projektet genomförs på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. När du arbetar i en gemensam BIM-modell är det lättare att identifiera potentiella problem i planeringen, minska fel, öka produktiviteten och effektivisera samarbetet mellan olika discipliner och team i ett projekt. BIM kan dessutom användas för att simulera och testa olika designalternativ för att hitta den mest effektiva och hållbara lösningen.

BIM-program

Symetri erbjuder ett brett utbud av BIM-program inom bygg- och infrastruktur. Här ser ni ett urval av de mest populära.

Fördelar med BIM

Designa och visualisera

.... i en och samma modell

Lägg till detaljerad information

.... i modellen genom hela projeket.

Arbeta effektivare

.... med kortare ledtider.

Utför analyser

.... tidigare i processen och fatta bättre beslut. 

Kurser i BIM

Symetri erbjuder flera kurser inom BIM. Våra kurser är utformade för att möta olika deltagares unika behov och täcker allt från Autodesks produkter till våra egna tekniska lösningar och marknadsledande lösningar från andra leverantörer. 

Få hjälp av Symetris BIM-konsulter 

På Symetri är det vårt jobb att hjälpa dig att effektivisera arbetsflöden och samarbeta bättre med BIM-lösningar. Våra skickliga och erfarna BIM-konsulter känner till dina dagliga utmaningar och kan hjälpa dig att maximera avkastningen på dina investeringar. Våra BIM-tjänster täcker allt från planering och projektstart till projektering och projektleverans.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort