Bygg

Spara tid med BIM-lösningar för byggbranschen

Implementera BIM och digitala arbetsflöden i verksamheten

På dagens konkurrensutsatta marknad ställs det allt högre krav på entreprenörer och underleverantörer i byggbranschen att snabbt kunna uppföra hållbara och kostnadseffektiva byggnader som håller hög teknisk och hållbar standard. De ökade kraven innebär även ökade risker. Därför är det viktigt att ha tillgång till rätt BIM-lösningar. Hur hanterar man utmaningar inom byggbranschen när man är mitt uppe i ett digitalt innovationsprojekt? Vi på Symetri välkomnar möjligheterna som dessa utmaningar innebär. Genom att fokusera på BIM och digitala arbetsflöden hjälper vi våra kunder att arbeta smartare, vilket inte enbart resulterar i förbättrad säkerhet och kvalitet, utan även bidrar till minskade risker och kostnader.

Utforska gärna vårt utbud av produkter, utbildningar och konsulttjänster nedan!

Fördelarna med BIM och digitala arbetsflöden

Underlättar arbetet

... och ökar effektiviteten.

Eliminerar risker

... och minskar stress.

Minskar uppkomsten

... av missförstånd.

Upptäckt av risker

... kan enkelt dokumenteras.

Building Information Modelling (BIM)

Med rätt BIM-lösning får alla involverade parter tillgång till modeller och data, vilket bidrar till bättre överblick och insyn i projekten.  Med hjälp av BIM och fungerande arbetsflöden förbättras samarbetet i projektgruppen, eftersom alla får tillgång till den senaste versionen av 3D-modeller, ritningar och specifikationer. Genom att ha tillgång till rätt information blir det även enklare att lösa komplexa och tidskrävande uppgifter. Med tillgång till BIM-data kan du redan tidigt i processen ge relevant feedback om möjliga problem kring en viss design eller samarbetet i projektgruppen och på så sätt undvika kostsamma förseningar.

Plug-ins för Revit är nyckeln till framgång

Vi har valt att arbeta med branschledande programvara såsom Autodesk Revit, Navisworks och BIM360. För att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften inom sina respektive affärsområden, har vi även utvecklat egen programvara i nära samarbete med våra kunder. Naviate är vår alldeles egna produktportfölj och består av plug-ins till Revit. Lösningarna är särskilt framtagna för att hjälpa dig att spara tid, förbättra kvaliteten och effektivisera arbetet i dina projekt.

Erfarna BIM-konsulter

Symetris BIM-konsulter har mångårig erfarenhet av rådgivning och implementering av BIM. Vi har hjälpt många kunder inom byggbranschen att lösa de BIM-utmaningar de ställts inför – därför är chanserna goda att vi även kan hjälpa dig och ditt foretag.

Kundcase

The Natural Design Company använder Revit i bygg- och renoveringsprojekt

Arkitekten Jaakko Pöytäniemi berättar om varför man valt att använda Revit i bygg- och renoveringsprojekt samt vikten av att arkitekter och projektörer uppdaterar sin know-how med rätt utbildning.

Läs mer

Senaste nyheter

Läs fler blogginlägg och prenumerera på vår Naviate-blogg här
Läs fler nyheter här.

Nyheter

COVID-19 INFORMATION: Vi stöttar din verksamhet

Det står nu klart att vi alla; samhällen, familjer, företag och organisationer påverkas av coronaviruset (COVID-19) och vi står inför svåra val. Vår prioritet på Symetri är att värna om våra kunders och anställdas hälsa och välmående och vi kommer gö ...

Läs mer
Webbinarier

Uppfyll svenska LCA-krav snabbt och effektivt

den 29 maj 2024

Klimatkraven i byggreglerna skärps kontinuerligt och redan från 2025 kommer de befintliga kraven på koldioxidavtryck för nya byggnader att skärpas ytterligare. Men vad är det bästa och enklaste sättet att säkerställa att dina byggprojekt uppfyller nu ...

Läs mer
Webbinarier

Autodesk Desktop Connector

den 26 april 2024

Vi kommer på detta webbinarium att visa Autodesk Desktop Connector som hjälper dig att skapa en sömlös integrering mellan lokala filer och data som lagras på Autodesks molntjänster.

Läs mer
Kurser

Revit specialist - Dynamo for Model Management

This course is aimed for Revit specialists who want to learn on how to program visually by using Dynamo in Revit. You will learn to program timesaving and customized functions aimed at managing objects, information management and project monitoring i ...

Läs mer
Kurser

BIM Collaborate PRO - Online

Kursen vänder sig till alla aktörer som kommer i kontakt med BIM Collaborate PRO och projekterar med Revit och vill lära sig hur man använder lösningen i ett projekt. Funktionalitet för modellhantering samt ritningshantering på webben i kombination m ...

Läs mer

Bli uppdaterad med de senaste branschnyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få gratis tips & tricks,
e-böcker, inbjudningar till webbinarier etc. 

Kontakta oss för mer information

Martin Burrows

Martin Burrows

Sales, Building & Infrastructure