Ledning

Jens Kollserud

Jens Kollserud

Chief Executive Officer
Jens började arbeta på Symetri 2009 som Business Unit Manager och har haft flera befattningar inom företaget innan han blev CEO 2016. Med mer än 20 år i branschen har Jens gedigen erfarenhet av att leda internationella projektgrupper inom flera olika funktionsområden för att skapa påtaglig tillväxt i företaget. Som CEO på Symetri ansvarar han för företagets övergripande verksamhet och affärsutveckling. Han strävar efter att utmana och själv bli utmanad av människor som brinner för att hitta nya och mer effektiva arbetssätt för en bättre framtid, och sätter teknologi i ett sammanhang som skapar värde för människor.
Trude Berg

Trude Berg

Chief Brand Officer
Trude började arbeta på Symetri 2012 och blev CBO 2015. Hennes uppgift var att centralisera och modernisera marknadsföringen för effektivare resultat. Med detta avklarat fokuserar hon nu på global varumärkesprofilering av Symetri som tjänsteleverantör och visionär branschledare inom våra segment. Med över 30 års erfarenhet inom programvarubranschen har Trude den erfarenhet och drivkraft som krävs för att lösa alla slags problem och hon vet att bra samarbete är nyckeln till framgång.
Sveinung Vik

Sveinung Vik

Chief Financial Officer
Sveinung började arbeta på Symetri 2014 och blev Finance Director 2017. Under sin tid på Symetri har han varit en drivande kraft i många omfattande förändringar och omorganisationer. Sveinung är en erfaren Finance Director och expert på att möjliggöra långsiktig tillväxt och införa strategisk förändring. Han brinner för att etablera kontakt med människor och modernisera processer.
Mikko Viertola

Mikko Viertola

Chief Technology Officer
Mikko började arbeta på Symetri 2011 och efter att ha lett Manufacturing Business Unit i flera år blev han CTO 2020. Nu leder han en global grupp med medarbetare som ansvarar för produktportföljen för Symetri Technology. Fokus ligger även på att upptäcka ny teknik som förstärker Symetris konkurrensfördelar och som bidrar till smartare och strömlinjeformade interna processer för vår verksamhet. Mikko har över 25 års erfarenhet inom affärsutveckling på industriella företag och brinner för att hjälpa våra kunder och kollegor att uppnå sina mål genom smart användning av banbrytande digitala lösningar.
Johan Lundqvist

Johan Lundqvist

Chief People Officer
Johan började arbeta på Symetri som CPO 2020. Han har stor erfarenhet inom HR och hans uppgift är att hjälpa ledningen med att definiera riktlinjer för våra chefer och anställda, utveckla och stärka the Symetri Way och kontinuerligt utveckla vår förmåga att leda framgångsrika team. Johan brinner för att skapa framgång genom människor och stötta ledare och anställdas utveckling så att de kan fortsätta prestera på en hög nivå.
Raymond Paulsen

Raymond Paulsen

Chief Revenue Officer, Autodesk
Raymond började arbeta på Symetri 2001 och blev Chief Revenue Officer, Autodesk business, 2017. Innan Raymond började på Symetri drev han eget företag i åtta år. Med lång erfarenhet av att bygga upp verksamheter inom branschen är Raymond väl insatt i allt som rör Autodesk. Idag ansvarar han för Symetris globala samarbete med Autodesk och anser att nyckeln till framgång är att omge sig av kompetenta människor med drivkraften att arbeta innovativt och effektivt.
Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

IT Director
Fredrik började arbeta som Team Leader för Symetris IT-tjänster 2018. 2020 blev han IT Director med uppgiften att utveckla det interna IT-teamet. Han har erfarenhet av IT-drift och -leverans inom tillverkningsindustrin, detaljhandeln och infrastruktursektorn, vilket gör honom till en pålitlig partner när det kommer till att skapa IT-processer som stöttar affärsprocesser, förbättrar nyckeltal och effektiviserar arbetsflöden. Hans befattning innebär att hans kollegor är kunden, och han ägnar sig åt att hjälpa dem, lösa problem och få samarbetet att fungera dynamiskt.
Per Carlsson

Per Carlsson

Senior Director Nordics, Building & Infrastructure
Per började arbeta på Symetri 2008 och har sedan dess haft flera ledande befattningar inom företaget. Idag ansvarar han för Symetris försäljning och verksamhet för byggbranschen och infrastruktursektorn i Norden. Per har över 20 års erfarenhet inom programvarubranschen och brinner för att göra skillnad i branschen. Han tror starkt på att digitalisering är lösningen på våra utmaningar med urbanisering och hållbarhet.
Anders Mellingen

Anders Mellingen

Senior Director Nordics, Product Design & Lifecycle
Anders började arbeta på Symetri 2000 och hade befattningen Business Area Manager för tillverkning i Norge under många år innan han blev Sr. Director för Manufacturing Business Unit i Norden 2020. Med över 25 års erfarenhet av både tekniska områden och försäljning av komplexa lösningar har han varit en del av både Symetris och tillverkningsindustrins utveckling under de senaste årtiondena.
Anders Jacobsson

Anders Jacobsson

Chief Operating Officer
Anders började på Symetri 2022 som COO. Anders har över 20 års branscherfarenhet efter att ha haft befattningar som VD och Senior VP i både mjukvaru- och ingenjörsrelaterade företag. Han har en gedigen meritlista med bevisad ledarskapsförmåga, dokumenterat starka ekonomiska resultat och en enorm passion för medarbetares och kunders framgång. Anders strävar efter att bygga starka relationer, entusiasmera lagarbete och bidra till vår resa för att säkerställa att människor arbetar smartare och mer hållbart.
John Bartle

John Bartle

Senior Director, UK
John har arbetat med Autodesk-lösningar sedan 1989 och är sedan 2021 chef för Symetri i UK. Med en bakgrund inom maskinteknik och mångårig erfarenhet som teknisk chef och vd är John väl lämpad för att leda vår affärsenhet framåt i UK. Hans mål är att hjälpa sitt team såväl som Symetris kunder att nå deras verkliga potential genom ett ärligt och rättvist ledarskap.