Infrastruktur

Effektiva BIM-lösningar för infrastruktur

BIM-lösningar för infrastruktur med nationella standarder

Med rätt BIM-lösning för infrastruktur får du tillgång till effektiva arbetsprocesser. Du får mer tid över till de kreativa delarna av ditt arbete – att skapa spännande miljöer och projektera säkra gator och vägar. Med verktyg som Autodesk ReCap kan du integrera reality capture (punktmoln) i designprocessen, med Infraworks kan du visualisera ditt projekt under projekteringen utan att exportera ditt projekt. I Navisworks kan projektets alla teknikområden samordnas och planeras.

Fördelarna med BIM för infrastruktur

Gemensam modell

Projektör, Entreprenör och Beställare kan mötas i en modell.

Kommunikation och kontroll

3D Modell möjliggör kollisionskontroll och underlättar kommunikation.

Exportera data från modellen

... för automatiserad maskinstyrning.

Simulera olika scenarier

... och logistik på byggplatsen.

Senaste nyheter

Läs fler nyheter här.

Webbinarier

BEAst Helplansritningar - en efterlängtad nyhet

den 4 oktober 2023

Vill du uppleva effekten av helplansritningar? Välkommen till ett webbinarium den 4 oktober då vi på Symetri tillsammans med BEAst kommer att visa BEAst Helplansritning, en ny anvisning som standardiserar hanteringen av helplansritningar i både små o ...

Läs mer
Kurser

Civil 3D Property Set och Naviate Properties

Property set används i Civil 3D för att lägga på information på alla typer av objekt i ritningen. Informationen kan importeras och exporteras på flera olika sätt med hjälp av Naviate Properties funktionalitet. Denna kurs kommer lära dig hur du hanter ...

Läs mer

BIM-lösningar för infrastruktur

För företag inom infrastrukturbranschen är det oerhört viktigt att ha tillgång till en BIM-lösning med stöd för nationella standarder, format och processer. BIM är en intelligent, modellbaserad process, som hjälper användaren att skapa och hantera projekt snabbare, mer kostnadseffektivt och med mindre inverkan på miljön.

Plug-ins till Civil 3D är nyckeln till framgång

Vi har valt att arbeta med branschledande programvara från Autodesk, som t.ex. Autodesk Civil 3D, Infraworks och Navisworks. För att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften på sina respektive arbetsområden, har vi även tagit fram Naviate for Civil 3D i nära samarbete med våra kunder. Naviate för Civil 3D är en egenutvecklad plug-in till Civil 3D. Naviate är särskilt framtagna för att gör dig mer effektiv i din projektering och ge dig tillgång till nationella standarder.

BIM-konsulter med lång erfarenhet

Med kundanpassade lösningar och mångårig branschexpertis kan vi hjälpa ditt företag att leverera innovativa infrastrukturprojekt. Våra infrakonsulter har ett nära samarbete med våra kunder och bistår gärna med hjälp vid problem och utmaningar, varmt välkommen att kontakta oss om du vill ta del av våra erfarenheter.

Kundcase

"Naviate gör oss snabbare och säkrare genom hela BIM-processen"

Stora infrastrukturprojekt involverar många teknikområden som behöver samarbeta tätt berättar Daniel Alderholm, avdelningschef på Loxia Group i Örebro.

Läs mer

BIM-lösning från Symetri hjälper Helsingfors stad att bli mer effektiva

Vid utformningen av 650 professionella storkök i kommunal regi i Helsingfors var de två arkitekterna på kommunens byggnadskontor, Seppo Kupari och Mikko Soininivaara, designer respektive BIM-chef, övertygade om att det var dags att ta steget över från 2D till 3D och BIM. 

Läs mer

BIM i stadsplanering

I videon berättar Juha Karppinen från Kuopio stad om fördelarna med BIM och hur de använder byggnadsinformationsmodeller vid stadsplanering. 

Läs mer

Bli uppdaterad med de senaste branschnyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få gratis tips & tricks,
e-böcker, inbjudningar till webbinarier etc. 

Kontakta oss för mer information

Tomas Lindgren

Tomas Lindgren

Sales, Building & Infrastructure