Ripellino säkerställer tillväxt med BIM

Alessandro Rippelino Architects

När arkitektbyrån Alessandro Ripellino beslutade sig för att ta steget över till BIM, i syfte att möta kundernas förändrade krav, var det viktigt att ha en användarvänlig plattform och kunna leverera högkvalitativa projekt på kort tid. 

Alessandro Ripellino arbetar med stadsplanering och byggnadsdesign. Ju svårare utmaning, desto större roll spelar arkitekterna. Bland företagets senaste projekt finns bl.a. SEB Arenastaden, Hagastaden, Odde och Liljeholmskajen. Utöver att skapa en bra och funktionell arkitektur måste ett antal parametrar iakttas, som t.ex. köparens krav på att allt fler projekt levereras i BIM-format. 

"Idag utförs alla projekt i Revit. Vi arbetar tillsammans i olika projekt och måste kunna hjälpa varandra när det behövs. Därför måste alla ha samma höga kompetens och arbeta på samma sätt och utifrån samma metoder."  

Nanna Thelander, arkitekt SAR/MSA och CAD/IT-samordnare på Alessandro Ripellino Arkitekter  

Utmaningar

  • Implementering av BIM 
  • Utveckla effektiva och konsekventa arbetsmetoder 
  • Säkerställa att alla medarbetare har en hög kompetensnivå 

Lösningar

  • Investera i Revit-plattformen med Naviate 
  • Samarbetsavtal med Symetri som leverantör av alla tjänster och lösningar 
  • Regelbunden support på arbetsplatsen av erfarna konsulter från Symetri 

Fördelar

  • En och samma leverantör skapar struktur och förtroende för samarbetet 
  • Med regelbunden teknisk support vågar personalen anta nya utmaningar 
  • Ständig förbättring av arbetsmetoder frigör värdefull tid för kreativt arbete 

Skicka ett meddelande till oss

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


Boliden bryter ny mark inom anläggningsinformation med SiteBase

Boliden är ett modernt högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som innebär att man har mycket data och anläggningsinformation i verksamheten. Genom att använda SiteBase har Boliden förbättrat såväl kvaliteten som ökat effektivitet i projekteringsarbetet. Dessutom har implementationen bidragit till en enhetlig struktur för anläggningsinformation och gemensam datalagring för Bolidens samtliga enheter. 

Läs mer

MECON SimSolid | Tack vare Altair® SimSolid® kan Mecon skära ner på tiden för konstruktionsanalys med 90 %.

Mecon grundades 1997 och är ett tillverkningsföretag som tillhandahåller nyckelfärdiga lösningar för företag inom bland annat stål- och gruvindustrin i norra Sverige. Företaget har två kontor i just norra Sverige, närmare bestämt i Luleå och Gällivare.

Tillsammans med sina samarbetspartners och underleverantörer erbjuder Mecon kompletta lösningar inom mekanik – från förstudie till färdig produkt. Med sitt flexibla och lyhörda tillvägagångssätt designar och levererar Mecon nya lösningar på tidigare problem. Företaget arbetar ofta med kunder som sedan länge förlitat sig på väletablerade arbetssätt för hantering av vissa processer, men som aldrig hittat några andra alternativ. Mecon utmanar devisen av ”hur saker ska göras” genom att ta med sina kunder på en resa av ständig innovation.

Mecon fokuserar på att tillhandahålla förbättrade arbetssätt, mer anpassade konstruktioner eller maskiner än de standardlösningar som kunderna ofta använder sig av. För att öka detta fokus ytterligare behövde Mecon hitta en teknologi som kunde underlätta den beräkningsprocess som krävs för att utforma de högsta säkerhetsstandarderna och säkerställa att deras produkter klarar även de tuffaste driftsmiljöerna.

Läs mer