Ripellino säkerställer tillväxt med BIM

Alessandro Rippelino Architects

När arkitektbyrån Alessandro Ripellino beslutade sig för att ta steget över till BIM, i syfte att möta kundernas förändrade krav, var det viktigt att ha en användarvänlig plattform och kunna leverera högkvalitativa projekt på kort tid. 

Alessandro Ripellino arbetar med stadsplanering och byggnadsdesign. Ju svårare utmaning, desto större roll spelar arkitekterna. Bland företagets senaste projekt finns bl.a. SEB Arenastaden, Hagastaden, Odde och Liljeholmskajen. Utöver att skapa en bra och funktionell arkitektur måste ett antal parametrar iakttas, som t.ex. köparens krav på att allt fler projekt levereras i BIM-format. 

"Idag utförs alla projekt i Revit. Vi arbetar tillsammans i olika projekt och måste kunna hjälpa varandra när det behövs. Därför måste alla ha samma höga kompetens och arbeta på samma sätt och utifrån samma metoder."  

Nanna Thelander, arkitekt SAR/MSA och CAD/IT-samordnare på Alessandro Ripellino Arkitekter  

Utmaningar

  • Implementering av BIM 
  • Utveckla effektiva och konsekventa arbetsmetoder 
  • Säkerställa att alla medarbetare har en hög kompetensnivå 

Lösningar

  • Investera i Revit-plattformen med Naviate 
  • Samarbetsavtal med Symetri som leverantör av alla tjänster och lösningar 
  • Regelbunden support på arbetsplatsen av erfarna konsulter från Symetri 

Fördelar

  • En och samma leverantör skapar struktur och förtroende för samarbetet 
  • Med regelbunden teknisk support vågar personalen anta nya utmaningar 
  • Ständig förbättring av arbetsmetoder frigör värdefull tid för kreativt arbete 

Skicka ett meddelande till oss

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


Blixtsnabb uppgradering av CAD-program med CQi

NIS Limited är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller skräddarsydda och pragmatiska konstruktions- och tillverkningslösningar till en mängd olika kunder på flera olika marknader. Tjänsterna som NIS tillhandahåller omfattar aluminiumsvetsning, anläggning och utrustning för mekanisk hantering, handskbox för kärnkraftsinneslutning, testriggar för forskning och utveckling, maskiner för särskilda ändamål, automatiserade monteringslinjer och -celler, integrering, bearbetning och programmering av robotar samt tillverkning.

Läs mer