Naviate effektiviserar våra BIM-projekt

Rambøll

När ett tåg passerar en järnvägsstation med 250 kilometer i timmen, upplevs lufttrycket ofta som obehagligt av de väntande passagerna. Det kommer dock inte vara fallet vid den nya tågstationen Holmestrand utanför Oslo. 

Holmestrand Station kommer att bli den första i sitt slag i världen, med separata plattformar för väntande resenärer på en nivå och förbipasserande tåg på en annan. Dessutom kommer hela stationen att utrustas med ljuddämpande akustiktak, tryckreducerande material och flera andra tekniska lösningar. 

"Symetri erbjuder kompetens på hög nivå, är professionella i sitt bemötande och finns alltid där när vi behöver dem. Vi kan ringa dem och snabbt få hjälp med att lösa ett supportärende eller anlita dem som konsulter både i utbildningssyfte och som sparringpartners".  

Eirik Olav Sundet, projektingenjör på Rambøll  

Utmaningar

  • 6 000 olika nummer för numrering av kretskort och enheter 
  • Hitta en lösning som gör det möjligt att skapa plana nivåer inne i berg 

Lösningar

  • Möjlighet att skriva ut värdet på en krets i form av ett nummer och ge samtliga tillhörande kablar ett matchande nummer 
  • Utveckla en komplex rutin för att kunna extrahera data med 6 000 unika nummer för numrering av kretskort och enheter 
  • Göra snitt i väggar och beräkna verkliga skillnader i Revit under konstruktionsfasen 

Fördelar

  • Utveckling av verktyg för att minska manuellt arbete 
  • Bra översikt över data från Autodesk Revit 
  • Högkvalitativt slutresultat 
  • Elektriker och andra på byggarbetsplatsen kan ta del av informationen från en iPad 
  • Fler digitala processer, mindre pappersarbete 

Skicka ett meddelande till oss

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


Boliden bryter ny mark inom anläggningsinformation med SiteBase

Boliden är ett modernt högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som innebär att man har mycket data och anläggningsinformation i verksamheten. Genom att använda SiteBase har Boliden förbättrat såväl kvaliteten som ökat effektivitet i projekteringsarbetet. Dessutom har implementationen bidragit till en enhetlig struktur för anläggningsinformation och gemensam datalagring för Bolidens samtliga enheter. 

Läs mer

MECON SimSolid | Tack vare Altair® SimSolid® kan Mecon skära ner på tiden för konstruktionsanalys med 90 %.

Mecon grundades 1997 och är ett tillverkningsföretag som tillhandahåller nyckelfärdiga lösningar för företag inom bland annat stål- och gruvindustrin i norra Sverige. Företaget har två kontor i just norra Sverige, närmare bestämt i Luleå och Gällivare.

Tillsammans med sina samarbetspartners och underleverantörer erbjuder Mecon kompletta lösningar inom mekanik – från förstudie till färdig produkt. Med sitt flexibla och lyhörda tillvägagångssätt designar och levererar Mecon nya lösningar på tidigare problem. Företaget arbetar ofta med kunder som sedan länge förlitat sig på väletablerade arbetssätt för hantering av vissa processer, men som aldrig hittat några andra alternativ. Mecon utmanar devisen av ”hur saker ska göras” genom att ta med sina kunder på en resa av ständig innovation.

Mecon fokuserar på att tillhandahålla förbättrade arbetssätt, mer anpassade konstruktioner eller maskiner än de standardlösningar som kunderna ofta använder sig av. För att öka detta fokus ytterligare behövde Mecon hitta en teknologi som kunde underlätta den beräkningsprocess som krävs för att utforma de högsta säkerhetsstandarderna och säkerställa att deras produkter klarar även de tuffaste driftsmiljöerna.

Läs mer