Symetris supportsida för AFRY

Vad ingår i AFRYs avtal med Symetri?

Vi ger alla AFRY-anställda i Norden support på Naviate och produkter från Autodesk.

Vi ger ej support på:

    • Installationsfrågor. För information om var du ska vända dig, kontakta AFRYs support  servicedesk.tieto@afry.com.
    • På-platsen support eller schemalagda teknikgenomgångar.

Hur kommer du i kontakt med supporten?

Vår svarstid enligt avtal är inom en timme.

 1. Klicka här för att skicka in ditt supportärende via email
 2. Registrera ditt ärende via vår supportportal
 3. Ring oss på 020-35 42 60 så tar vi emot och registrerar ditt ärende.
  Du kommer därefter att bli kontaktad av en av våra tekniska konsulter. Supporten är bemannad vardagar mellan 08:00-12:00 samt 13:00-17:00.
Fjärrstyr med Symetri HelpDesk genom TeamViewer.

 

Hur skapar du ditt konto i supportportalen?

Skapa nytt konto

Ring oss på 020-35 42 60 så hjälper vi er.


För befintliga användare
 1. Gå till supportportalen
 2. Klicka på knappen "Forgot your password?" och fyll i din e-postadress. 
 3. Lösenordet kommer att skickas per e-post till dig.
Efter sommaren 2020 måste alla tidigare användare göra detta steg.

Material Online

I plattformen Pinnacle finns nyttig information och utbildningsmaterial för er att ta del av kostnadsfritt.

Just nu laddar vi löpande upp videos där vi visar enkelt hur ni kan använda funktionerna i Naviate. I ert utbud finns även en del Autodesk utbildningar (tex för Revit, Civil3D).

Här hittar ni dessutom hela Naviate hjälpen med instruktionstexter och bilder.

Instruktionsvideos och Knowledgebase

Registrera dig kostnadsfritt i vår Naviate portal och få tillgång till material som visar hur du arbetar smartare genom t.ex. instruktionsvideos och kommande webinarier i bland annat Revit, Civil 3D samt Naviate.

Videos, white papers, tips och tricks

Kommande webinarier om Naviate för Revit

Kommande webinarier om Naviate för Civil 3D

On demand webinarier

Kursutbud

Rekommenderat för AFRY. Förslag på text: tex vänligen ta kontakt med er närmsta chef innan bokning, eller info om hur de går till väga för en företagsanpassad i grupp

Kurser

Webbutbildning Bluebeam Revu

Välkommen på en introduktionsutbildning i Bluebeam® Revu®. Vi går igenom hur man kan arbeta smartare med PDF i ett byggprojekt samt även hur man skapar och hanterar ”Smarta PDF:er med hjälp av integrerade länkar i dokumenten. Även introduktion till den nya ritningsgranskningsmetodiken enl BEAst rekommendationer.

Läs mer
Kurser

Webbutbildning BIM 360 Docs (document management)

Kursen vänder sig till alla aktörer som kommer i kontakt med BIM 360 Docs och vill lära sig hur man använder lösningen i ett projekt. Förutom klassisk dokumenthantering på webben gås även ny funktionalitet med viewers, metodik för utskickshantering samt fråga/svar igenom.

Läs mer
Kurser

Civil 3D Mark Ledning Grund

I kursen Civil 3D Mark Ledning Grund får du lära dig hur man hanterar olika underlag för ytor i Civil 3D tillsammans med ledningar. Kursen fokuserar på praktiskt hantering av underlag och ledningsprojektering med Civil 3Ds Pressure Pipe-funktionalitet och hur Naviate kompletterar detta.

Läs mer
Kurser

Revit Structure Projektering med Naviate Structure

På kursen i Revit Structure Projektering med Naviate Structure kommer du under en dag att lära dig de viktigaste metoderna för hur du använder Naviate Structure för att effektivisera projekteringen i Revit Structure. Vidare går vi igenom alla funktioner av värde som finns i Naviate för konstruktörer

Läs mer
Kurser

Revit Structure Grund - Online

En grundkurs i Revit Structure ger dig en stabil bas att utgå ifrån när du ska börja projektera i just Revit Structure. Du får en bild av programmets uppbyggnad och grundläggande metoder och kan hantera alla de vanligaste verktygen och arbetsflödena.

Läs mer
Kurser

IFC i BIM-arbetsflöde - Online

På denna grundkurs täcker grunderna till lyckad IFC-hantering i Revit, Solibri, Navisworks. Du kommer att lära dig att anpassa IFC-export från Revit och hantera parametrar och lager. Du får också tips om IFC-hantering i samordningsprogram och kommunikation med BCF-format

Läs mer
Kurser

AutoCAD P&ID Grund

AutoCAD P&ID Grund kurs ger dig de kunskaper som är nödvändiga för att börja arbeta effektivt i AutoCAD P&ID. Du lär dig grundläggande färdigheter som att skapa intelligenta process- och flödesdiagram, skapa och modifiera PID-scheman samt ritteknik.

Läs mer
Kurser

Inventor för administratörer

Vi lär dig grunderna i hur du administrerar Autodesk Inventor, en kurs med många nyttiga och praktiska övningar. Inventor för administratörer riktar sig till dig som är CAD-ansvarig/samordnare för fler än 15 konstruktörer.

Läs mer

FAQ - vanliga frågor & svar

Titta i din inkorg, alternativt skräpinkorgen. Klicka på länken i mejlet för aktivera.

Prova att resetta ditt lösenord genom att trycka på knappen. Om du inte får något e-mail vänligen kontakta oss på +4620-35 42 60.

När ni registrerat ett ärende hos oss tar vi kontakt via telefon eller e-mail. Om ni inte svarar gör vi ett eller flera försök. 
5 arbetsdagar efter att vi erbjudit en lösning skickar vi ett e-post meddelande om att ärendet stängs om inte återkoppling sker.

Via denna denna länk https://www.naviate.com

Varmt välkommen att kontakta Martin Burrows för frågor inom Bygg och Infrastruktur eller Ulf Jonsson inom Power & Process. Se kontaktuppgifter lite längre ner på sidan.

Kontakta oss för mer information

Martin Burrows

Martin Burrows

Sweden Sales, Building & Infrastructure

Ulf Jonsson

Sweden Power & Process