Webbinarium: Arkitektens möjligheter när brand projekterar brand i BIM

I den traditionella byggprocessen har arkitekter haft dubbla ansvar; utöver den konstnärliga visionen har de ofta också fått arbeta med inmatning av den brandskyddsinformation som rapporterats av brandkonsulten. Det har saknats verktyg för brandkonsulten att lyfta in och kontrollera sin egen data i 3D-modellen.

Sedan en tid tillbaka kan brandkonsulter på egen hand projektera brandskydd i BIM, vilket öppnar upp för nya möjligheter – inte bara för brandkonsulten själv utan för hela projekteringsledet.

Webbinarium: Arkitektens möjligheter när brand projekterar brand i BIM

Symetri och Bimfire Tools bjuder in till ett samtal där vi pratar om vilka nya möjligheter som öppnas upp när tid och ansvar flyttas om i processen. Hur bidrar högre kontroll och mer tid till nya möjligheter för arkitekter?

Webinariet gästas av Anna Röjdeby från White Arkitekter, som kommer att berätta om sina erfarenheter av att arbeta i projekt där brandprojekteringen har hanterats av brandkonsulter kopplat till BIM-modellen. Anna arbetar just nu med Vasakronan och deras projekt Hugin, ett projekt som är helt modellbaserat. Vad ser hon för fördelar med det och hur underlättar det för henne som arkitekt? Det kommer hon att berätta mer om under webbinariet.

Under webbinariet kommer vi även att visa arbetsflödet för brand i BIM från en arkitekts perspektiv.

Vi ses!

Events

Välkommen till Simulate at the Speed of Design 2023!

28 juni 2023

Detta virtuella event om de senaste teknologierna inom simuleringsteknik riktar sig främst till konstruktörer, ingenjörer och designers inom små och medelstora företag. Ta del av presentationer från branschexperter, kundcase från ledande små och medelstora företag samt demonstrationer av simuleringsmjukvara inom CAE/FEA.

Läs mer