Webbinarium: Arkitektens möjligheter när brand projekterar brand i BIM

I den traditionella byggprocessen har arkitekter haft dubbla ansvar; utöver den konstnärliga visionen har de ofta också fått arbeta med inmatning av den brandskyddsinformation som rapporterats av brandkonsulten. Det har saknats verktyg för brandkonsulten att lyfta in och kontrollera sin egen data i 3D-modellen.

Sedan en tid tillbaka kan brandkonsulter på egen hand projektera brandskydd i BIM, vilket öppnar upp för nya möjligheter – inte bara för brandkonsulten själv utan för hela projekteringsledet.

Webbinarium: Arkitektens möjligheter när brand projekterar brand i BIM

Symetri och Bimfire Tools bjuder in till ett samtal där vi pratar om vilka nya möjligheter som öppnas upp när tid och ansvar flyttas om i processen. Hur bidrar högre kontroll och mer tid till nya möjligheter för arkitekter?

Webinariet gästas av Anna Röjdeby från White Arkitekter, som kommer att berätta om sina erfarenheter av att arbeta i projekt där brandprojekteringen har hanterats av brandkonsulter kopplat till BIM-modellen. Anna arbetar just nu med Vasakronan och deras projekt Hugin, ett projekt som är helt modellbaserat. Vad ser hon för fördelar med det och hur underlättar det för henne som arkitekt? Det kommer hon att berätta mer om under webbinariet.

Under webbinariet kommer vi även att visa arbetsflödet för brand i BIM från en arkitekts perspektiv.

Vi ses!

Events

Altair Future.Industry 2024

06 mars 2024

Följ med när Altair utforskar framtiden för vad som är möjligt inom teknik, när branschexperter och visionärer samlas för att dela sina insikter om de senaste trenderna som kommer att omforma morgondagens digitala landskap.

Läs mer
Events

Nordic BIM Summit: 16 april 2024

16 april 2024

Välkommen till Nordic BIM Summit, ett av årets största event för dig som jobbar inom bygg- och infrastruktur. Ta del av de senaste trenderna. Anmäl dig här!

Läs mer