Autodesk Flex: Ett nytt sätt att köpa dina Autodesk-licenser

Autodesk meddelade nyligen ändringar i hur du som kund kan köpa licenser för vissa produkter, för att öka flexibiliteten för kunders olika behov.

Autodesk Flex: Ett nytt sätt att köpa dina Autodesk-licenser

Autodesk Flex gör det möjligt för kunder att betala för sina licenser med en pay as you go-lösning. Det nya sättet är utformat för att ge flexibilitet för användare som bara behöver tillfällig åtkomst till programvara från Autodesk. Du betalar en daglig avgift för din programvaruanvändning, i motsats till att köpa en mer långsiktig prenumeration.

Den nya pay as you go-modellen som introducerades av Autodesk fungerar genom att du köper ett fördefinierat antal tokens för dina tillfälliga användare. Oavsett om du startar ett nytt projekt eller anställer tillfällig personal är Autodesk Flex Tokens flexibla för att uppfylla en mängd olika affärsbehov. Varje produkt har olika dagliga token-belopp. Med Autodesk Flex debiteras du ett dagspris var 24:e time, när en användare öppnar en produkt. När produkten stängs stoppas tokenavgifterna.

Även om Autodesk Flex kan ge större flexibilitet än en prenumerationsmodell, är det viktigt att titta på hur ofta dina användare och tillfälliga användare använder sina Autodesk-produkter. Om du till exempel har användare som använder sin programvara från Autodesk i 7 dagar eller mindre per månad, skulle Autodesk Flex vara ett kostnadseffektivt alternativ för dem.

Har ni många licenser inom företaget är CQFlexMon ett bra alternativ för att hantera era licenser. CQFlexMon är ett program som hjälper dig att övervaka, hantera och analysera ditt företagets användning och behov av programvarulicenser.

Läs mer om Autodesk Flex här. 

Kontakta mig för mer information

Nyheter

AUTODESK UPPDATERADE TRANSAKTIONSPROCESS INTRODUCERAD I USA OCH KANADA

11 mars 2024

Under november 2023 introducerade Autodesk en liknande transaktionsmodell för alla mjukvaruköp som för Flex på den australienska marknaden. Efter en första testperiod har Autodesk meddelat att den nya modellen kommer introduceras i USA och Kanada senast den 10 juni 2024. Ingen tidslinje har meddelats för andra regioner; däremot vet vi att Autodesk har som avsikt att rulla ut den nya modellen globalt inom två år.

Läs mer
Nyheter

Nordic BIM Summit: 16 april 2024

04 december 2023

Välkommen till Nordic BIM Summit, ett av årets största event för dig som jobbar inom bygg- och infrastruktur. Ta del av de senaste trenderna. Anmäl dig här!

Läs mer