Symetri är en av projektdeltagarna i den nya i innovationshubben skills

Den nybildade innovationshubben skills beviljas 3 miljoner kronor från ”Digitalt samhällsbyggande i praktiken”, en del av det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment.

 

Symetri är en av projektdeltagarna i den nya i innovationshubben skills

Att vi behöver jobba vidare med digitalisering inom byggsektorn är tydligt. I en ny undersökning av Symetri Europe svarar 67% att vi inte utnyttjar möjligheterna med digitaliseringen på ett bra sätt. Detta leder bland annat till att endast 12% svarar ja på frågan om den digitala kompetensen är tillräckligt hög för att den ska kunna bidra till bra samarbeten i olika projekt.

Tillsammans med de övriga i projektet, Akademiska Hus, Hemsö Fastighets AB, Bjerking, WSP, PQ Projektledning, Luleå tekniska universitet och Chalmers tekniska högskola Yoin Technologies, LTU Business, Plan B, kommer vi att arbeta för att hitta nya produkter, lösningar eller tjänster som med hjälp av digitaliseringens möjligheter bidrar till ett mer resurseffektivt och hållbart samhällsbyggande.

Martin Burrows

Martin Burrows

Sales, Building & Infrastructure
Nyheter

AUTODESK UPPDATERADE TRANSAKTIONSPROCESS INTRODUCERAD I USA OCH KANADA

11 mars 2024

Under november 2023 introducerade Autodesk en liknande transaktionsmodell för alla mjukvaruköp som för Flex på den australienska marknaden. Efter en första testperiod har Autodesk meddelat att den nya modellen kommer introduceras i USA och Kanada senast den 10 juni 2024. Ingen tidslinje har meddelats för andra regioner; däremot vet vi att Autodesk har som avsikt att rulla ut den nya modellen globalt inom två år.

Läs mer
Nyheter

Nordic BIM Summit: 16 april 2024

04 december 2023

Välkommen till Nordic BIM Summit, ett av årets största event för dig som jobbar inom bygg- och infrastruktur. Ta del av de senaste trenderna. Anmäl dig här!

Läs mer