Symetri på Brandskydd 2022

Den 23-24 november deltog vi på Brandskyddsmässan och vi passade på att lansera en riktigt spännande nyhet; ”Bimfire Tool chest” för Bluebeam

Symetri på Brandskydd 2022

Som komplement till BIM-projektering i brandprojekt så är Bluebeam ett bra val vid brandprojektering. Under mässan släppte vi nyheten om vår nya ”Bimfire Tool chest” för Bluebeam, som innehåller verktygslådor med brandcellsgänser och skrafferingar samt symboler enligt svensk ISO-standard.

Vill du veta mer? Kontakta Mikaela Nilsson.

Ett urval av vad vi mer kan göra för dig som brandkonsult:

  • BIM-implementation: Vi kan hjälpa din organisation med att gå från traditionell brandprojektering till att bli integrerade med BIM.
  • Licenshantering: När ni handlar flera produkter via oss på Symetri så kan vi hjälpa er att hålla koll på era licenser med CQFlexMon. På så sätt betalar ni inte för fler licenser än vad ni faktiskt behöver.
  • Kurser: Vi anordnar mängder av olika utbildningar, t ex BIM-projektering för brandskydd

Vill du veta mer? Boka in en demo eller kontakta oss så berättar vi mer.

3 KORTA FRÅGOR TILL MATILDA WEYLER

På mässan sprang vi på Matilda Weyler, BIM-strateg på Brandskyddslaget och kund till oss på Symetri. Vi passade på att ställa några frågor hur de arbetar med brandprojektering och hur hon ser på framtiden. 

Vad är din huvudsakliga roll på Brandskyddslaget?

- Min roll har varit att bygga upp en BIM-organisationen internt för att möjliggöra att leverera kvalitativ brandinformation i BIM-projekt.

Vad är viktigt att tänka på vid en sådan här implementation?

- Det är helheten, att man har personer som är intresserade att ta steget och lära sig tekniken, men samtidigt involvera och utveckla informationsutbytet utifrån de seniora ingenjörernas kompetens på företaget. Här är viktigt att hela organisationen är med på banan, att man ser till att utbilda alla ordentligt så vi har väldigt duktiga uppdragsansvariga som säljer in BIM projektering i projekt, där vi ska leverera information på ett nytt sätt än det traditionella, till, såklart, de tekniska personerna som jag nämnde precis nämnde. 

- Även se till att man just har rätt tekniska förutsättningar och ser över sina programvaror. Där har Symetri varit till stor hjälp och kostnadsoptimerat vårt mjukvaruinnehav. 

Hur ser du på framtiden inom brandskydds disciplinen?

- Att det blir lika naturligt för branddisciplinen att leverera BIM-modeller i varje projekt, som det är för de andra projekterande disciplinerna. Ju mer information som arbetas in i projektet, ju mer kan vi använda informationen till kvalitetskontroller så vi levererar ett mer korrekt projekt från början, och slipper tolkningsmisstag i projekten. Det vi märker av är ett stort intresse från fastighetsägare att få in brandinformationen i deras förvaltningssystem, så där tror jag att det kommer växa i vad för information som ska läggas in i modellerna.

Katarina Bosson

Katarina Bosson

Customer Development Manager, AEC Nordic
Mikaela Nilsson

Mikaela Nilsson

Sweden Partnership Manager AEC
Nyheter

Nordic BIM Summit: 16 april 2024

04 december 2023

Välkommen till Nordic BIM Summit, ett av årets största event för dig som jobbar inom bygg- och infrastruktur. Ta del av de senaste trenderna. Anmäl dig här!

Läs mer
Nyheter

Symetri lanserar Naviate Zero MVP

25 september 2023

Den första versionen av Naviate Zero MVP (Minimum Viable Product) är nu tillgänglig. Denna första version kommer endast att vara tillgänglig för ett begränsat antal kunder.

Läs mer