Arkitektfirman A-lab löste komplex konstruktion med BIM

A-lab

Tack vare avancerade verktyg för BIM-modellering lyckades man uppföra Statoil-byggnaden i norska Fornebu, ett byggnadskomplex för kommersiellt bruk på hela 65 000/117 000 m2, på bara 20 månader.

Tack vare noggrann planering, avancerad BIM-modellering och en givande, lösningsorienterad dialog lyckades teamet bakom detta projekt, dvs. kunden och ägaren, byggföretaget, alla underleverantörer och inte minst arkitekterna från A-lab och deras betrodda BIM-rådgivare från Cad-Q, färdigställa den avancerade Statoil-byggnaden i tid. När A-lab började planera och rita Statoil-byggnaden var BIM fortfarande en ny teknik. Men Angie Arroyo Mendez, BIM-chef och arkitekt på A-lab, såg ingen annan utväg än att börja använda BIM och IFC. 

Utmaningar

  • Implementering av BIM/IFC - uppgradering från ACAD 
  • Utveckling av arbetsmetoder 

Lösningar

  • Kundanpassad lösning med Naviate som tilläggsapplikation till Revit 
  • Support och utbildning i samband med implementering av nya arbetsmetoder 
  • Solibri – visualisering  

Fördelar

  • Utmanande uppgifter kan lösas med hjälp av avancerade lösningar 
  • Genom att diskutera med erfarna branschexperter lär vi oss ständigt nya saker 
  • Konsulttjänster möjliggjorde fortsatt utveckling = tidsbesparande processer 
  • A-lab sparade 10 % av byggkostnaderna genom att lösa problemen virtuellt i Solibri 
  • Tillgången till ett supportteam på lokal nivå, med insikt om Autodesks produkter, gör verkligen skillnad 

Skicka ett meddelande till oss

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


Blixtsnabb uppgradering av CAD-program med CQi

NIS Limited är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller skräddarsydda och pragmatiska konstruktions- och tillverkningslösningar till en mängd olika kunder på flera olika marknader. Tjänsterna som NIS tillhandahåller omfattar aluminiumsvetsning, anläggning och utrustning för mekanisk hantering, handskbox för kärnkraftsinneslutning, testriggar för forskning och utveckling, maskiner för särskilda ändamål, automatiserade monteringslinjer och -celler, integrering, bearbetning och programmering av robotar samt tillverkning.

Läs mer

Ripellino säkerställer tillväxt med BIM

När arkitektbyrån Alessandro Ripellino beslutade sig för att ta steget över till BIM, i syfte att möta kundernas förändrade krav, var det viktigt att ha en användarvänlig plattform och kunna leverera högkvalitativa projekt på kort tid. 

Läs mer