Inventor Sheet Metal grund

Kursen behandlar grundläggande principer samt tekniker för Sheet Metal och bygger sedan vidare på dem med mer komplexa sätt att skapa bockade plåtdetaljer, sammanställningar och ritningar. Denna utbildning passar dig som arbeta med bockad plåt med utbredning - Sheet Metal - i Autodesk® Inventor.

Kursinnehåll för Inventor Sheet Metal Grund

  • Du får en introduktion i Sheet Metal samt lär dig konstruktionsmetoder och regler.
  • Du får grundläggande kunskaper kring hur man arbetar med plåtytor (faces), bockningar och skissade bockningar (flanges & contour flanges) samt omtag och falsningar (hems).
  • Du lär dig funktioner som skär, klipper, stansar, fixar hörn, bockar plåtytor samt skapar bockningsradier och hål liksom rundar och fasar av hörn.
  • Du lär dig funktioner för att arbeta med arbetsplan, axlar och punkter liksom Pattern Features, spegling av Features, lofted flanges (plåtloftar) samt uppklippning och valsning.
  • Du arbetar med olika tekniker för plåtkonstruktion: skelettmodellering, användning av utbredningsgeometrier från DXF- och DWG-filer, användning av 3D-geometrier liksom komplexa tekniker för att skapa plåtdetaljer. Dessutom skapar du stansbibliotek
  • Du arbetar med utbredningar: skapa och fixar till utbredningar samt exporterar utbredningar till DXF- och DWG-filer.
  • Du arbetar med dokumentation av plåtdetaljer: skapar plåtritningar, dokumenterar, måttsätter bockningar och stansningar och gör kosmetiska centrumlinjer och bockningsordningar.

Fördelar och nytta med kursen

Du har kunskap om grundläggande arbetsmetodik för Sheet Metal
Du har kunskap för att effektivt modellera plåtdetaljer
Du lär dig olika tekniker för plåtkonstruktion
Med ny kunskap ökar du ditt eget värde i bolaget

Utbildningsmål

Efter kursen har du kunskaper för att effektivt modellera, breda ut och dokumentera plåtdetaljer. Efter avslutad kurs kan du logga in på ditt Autodeskkonto och ladda ned ett personligt diplom.

Utbildningsmål

Varför välja Symetris kursutbud?

Symetri har lång och gedigen erfarenhet av att utveckla och leverera kurser. Våra lärare är välutbildade och certifierade och har egen praktisk erfarenhet av att jobba med systemen.​

Anmäl intresse

Kontakta oss

Andreas Näsman

Andreas Näsman

Product Design & Lifecycle

Kommande kursdatum

Det finns inga schemalagda kurstillfällen för denna kurs.

Vi har inte några inplanerade tillfällen för denna kurs. Du kan anmäla ditt intresse för att vara den första som vet när nästa kurs kommer att hållas.

Ditt meddelande har mottagits.

Vi kommer kontakta dig inom kort.

Anmäl intresse

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.