Bloggartikel

BIM är vägen framåt för elkonsulter

BIM är en allt viktigare komponent även för elkonsulter. Det leder till effektiviseringar, ökad säkerhet men också en smidigare informationshantering i projekt med många inblandade. Allt fler ser behovet och fördelen av att tidigt kunna integrera med arkitekten och konstruktören för att hämta och dela information. Med informationsöverföring, där alla använder BIM och pratar samma ”språk”, så förenklas samordning, det blir enklare att göra ändringar och det går att hantera stora projekt mer effektivt.

 

BIM är vägen framåt för elkonsulter

En konkret vinst är att risken för eventuella kollisioner och dubbelarbete minskar kraftigt men också att genom en mer transparent process så blir det säkrare, antalet felkällor minskar. I de projekt vi gör med våra kunder har vi tydligt sett fördelarna av automatiska uppdateringar där den enskilde projektdeltagaren slipper att gå in i flera olika handlingar. Detta leder kanske viktigast av allt till en känsla av trygghet – du vet att det är rätt information du har tillgång till.

Hamoun Ashrafzadeh

Hamoun Ashrafzadeh

Sales, Building & Infrastructure
Nyheter

AUTODESK UPPDATERADE TRANSAKTIONSPROCESS INTRODUCERAD I USA OCH KANADA

11 mars 2024

Under november 2023 introducerade Autodesk en liknande transaktionsmodell för alla mjukvaruköp som för Flex på den australienska marknaden. Efter en första testperiod har Autodesk meddelat att den nya modellen kommer introduceras i USA och Kanada senast den 10 juni 2024. Ingen tidslinje har meddelats för andra regioner; däremot vet vi att Autodesk har som avsikt att rulla ut den nya modellen globalt inom två år.

Läs mer
Nyheter

Nordic BIM Summit: 16 april 2024

04 december 2023

Välkommen till Nordic BIM Summit, ett av årets största event för dig som jobbar inom bygg- och infrastruktur. Ta del av de senaste trenderna. Anmäl dig här!

Läs mer