Webbkurs

Inför webbkurs hos Symetri

Här har vi samlat all information om vad du behöver tänka på innan och under en webbkurs. Kursledaren kommer kontakta dig några dagar innan kursen för att gå igenom nedanstående. 

Installation och kontroll av programvaran
Eftersom du kommer sitta vid din egen dator vid kurstillfället är det viktigt att du har rätt programvara installerad. Helst ser vi att du har senaste versionen av programmet installerad, om det inte är möjligt så meddela kursledare så att hen vet vad du använder för version. Några dagar innan kursen kommer kursledaren kontakta dig för en kontroll av ditt program så att allt fungerar till kursstarten. Till största del används Teams och Teamviewer i kombination. Kontrollera med din IT-avdelning i god tid inför kursen så att det inte är några problem att installera och använda Teamviewer, vilket ibland är fallet.

Skärmar 
Vi rekommenderar starkt att du har två skärmar tillgängliga vid kurstillfället, en skärm där du kan arbeta och en skärm där du ser kursledarens skärm. Detta gör att du kan följa med i övningarna tillsammans med kursledaren på ett enklare sätt. 

Internet 
Vi förutsätter att du har en stabil internetuppkoppling vid kurstillfället, testa gärna detta innan om du inte sitter vid din vanliga plats. Kontakta gärna din IT-avdelning innan kursen och se om de har några rekommendationer för dig för att säkerställa en stabil uppkoppling. 

Mikrofon och hörlurar 
För att du ska kunna ta till dig kursen på ett bra sätt är det viktigt att du kan kommunicera med kursledaren och då har ett bra headset med en bra mikrofon tillgänglig. När kursledaren kontaktar dig några dagar innan kursen är det lämpligt att du har utrustningen tillgänglig så att du kan testa att allt fungerar. Om du har kollegor som ska vara med på samma kurs så rekommenderar vi att ni sitter avskilt från varandra. Vi rekommenderar att ni inte använder högtalartelefon. 

Plats 
Vi vet att det kan vara tungt att sitta i webbmöte en hel dag, tänk igenom var du vill/kan sitta en hel dag och fortfarande ha det bekvämt. Tänk också på att det bör vara en plats där du kan stänga dörren om dig så att du inte blir störd och där du kan ha det tyst runt omkring dig, både för din egen del men även för övriga deltagare på kursen.  

Underlag 
I det fall som det ingår en kursbok i kursen så kommer den att skickas till dig, antingen digitalt eller utskriven. När du anmäler dig till kursen, kom ihåg att skicka med adressen till var boken ska skickas.  

OBS! video- och ljudinspelning av kurser är förbjudet. 

 

Kontakta oss

Cecilia Hermansson

Cecilia Hermansson

Training, Building & Infrastructure