Papperskopiornas tid i fält är förbi

Bravida

Thanks to BIM 360 Field, the whole building site is being digitised and not just the drawing and the model. All the work that so far has been done around the computer screen in the ‘building shed’ is now being moved out to the building site.

Bravida använder sig av BIM 360 Field i Facebooks serverhallsprojekt i Luleå och lösningen har minst sagt underlättat projektleveranserna. Projektet är omfattande och komplicerat och serverhallen omfattar drygt 33 000 m², varav 1 500 m² kontorsyta med modern design och hållbara material. 

"Kvalitet är A och O i projekt med tight tidsram och tack vare BIM 360 Field har vi kunnat hantera resurskrävande moment, som t.ex. egenkontroll, på ett effektivt sätt. Dessutom har både projektägare och projektledare haft fullständig insyn i allt som sker, vilket också varit en stor fördel." 
Mika Sundholm, projektledare för Facebook-projektet på Bravida 

Utmaningar

  • Transparens och tillgång till alla data – inte enbart ritningar och modeller – i Facebooks serverhallsprojekt i Luleå 

Lösningar

  • BIM 360 Field används som integrerad lösning för digital informationshantering för alla projektintressenter på byggarbetsplatsen 

Fördelar

  • All projektinformation finns sparad på en och samma plats 
  • Alla projektintressenter kan få tillgång till informationen, beroende på behörighet och roll 
  • BIM 360 Field hjälper Bravida att hålla koll på alla projektleveranser 

Skicka ett meddelande till oss

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


Boliden bryter ny mark inom anläggningsinformation med SiteBase

Boliden är ett modernt högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som innebär att man har mycket data och anläggningsinformation i verksamheten. Genom att använda SiteBase har Boliden förbättrat såväl kvaliteten som ökat effektivitet i projekteringsarbetet. Dessutom har implementationen bidragit till en enhetlig struktur för anläggningsinformation och gemensam datalagring för Bolidens samtliga enheter. 

Läs mer

MECON SimSolid | Tack vare Altair® SimSolid® kan Mecon skära ner på tiden för konstruktionsanalys med 90 %.

Mecon grundades 1997 och är ett tillverkningsföretag som tillhandahåller nyckelfärdiga lösningar för företag inom bland annat stål- och gruvindustrin i norra Sverige. Företaget har två kontor i just norra Sverige, närmare bestämt i Luleå och Gällivare.

Tillsammans med sina samarbetspartners och underleverantörer erbjuder Mecon kompletta lösningar inom mekanik – från förstudie till färdig produkt. Med sitt flexibla och lyhörda tillvägagångssätt designar och levererar Mecon nya lösningar på tidigare problem. Företaget arbetar ofta med kunder som sedan länge förlitat sig på väletablerade arbetssätt för hantering av vissa processer, men som aldrig hittat några andra alternativ. Mecon utmanar devisen av ”hur saker ska göras” genom att ta med sina kunder på en resa av ständig innovation.

Mecon fokuserar på att tillhandahålla förbättrade arbetssätt, mer anpassade konstruktioner eller maskiner än de standardlösningar som kunderna ofta använder sig av. För att öka detta fokus ytterligare behövde Mecon hitta en teknologi som kunde underlätta den beräkningsprocess som krävs för att utforma de högsta säkerhetsstandarderna och säkerställa att deras produkter klarar även de tuffaste driftsmiljöerna.

Läs mer