Hallströms Verkstäder skapar bättre produkter genom att simulera minskat tryckfall och optimerade flöden

Hallströms Verkstäder

Hallströms är ett utmärkt exempel på hur simulering kan användas för att förbättra funktionen hos en produkt.

Symetris simuleringsteam hjälper dagligen kunder att utnyttja den produktkunskap de har samt utveckla arbetet med virtuella prototyper genom att erbjuda verktyg för simulering, analys och hållfasthetsberäkningar.

"Hallströms är ett utmärkt exempel på hur simulering kan användas för att förbättra funktionen hos en produkt. Med resultatens hjälp kan vi gå in i utrustningen virtuellt och se vad som händer och därmed även få bättre förståelse för bakomliggande fenomen. Med den insikten blir det betydligt enklare att styra produktutvecklingen i rätt riktning." Sven Eriksson, simuleringsexpert på Symetri med mer än 20 års branscherfarenhet. 

Återge verkligheten

Med hjälp av simulering kan du återskapa verkligheten i en virtuell miljö, utveckla en digital prototyp där du kan installera givare i efterhand och visualisera allt på ett sätt som alla förstår. Målsättningen är att enkelt kunna visa, sälja in och fatta beslut om den slutgiltiga produkten långt innan produktionen drar igång och de fysiska produkterna är klara.

Skicka ett meddelande till oss

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


MECON SimSolid | Tack vare Altair® SimSolid® kan Mecon skära ner på tiden för konstruktionsanalys med 90 %.

Mecon grundades 1997 och är ett tillverkningsföretag som tillhandahåller nyckelfärdiga lösningar för företag inom bland annat stål- och gruvindustrin i norra Sverige. Företaget har två kontor i just norra Sverige, närmare bestämt i Luleå och Gällivare.

Tillsammans med sina samarbetspartners och underleverantörer erbjuder Mecon kompletta lösningar inom mekanik – från förstudie till färdig produkt. Med sitt flexibla och lyhörda tillvägagångssätt designar och levererar Mecon nya lösningar på tidigare problem. Företaget arbetar ofta med kunder som sedan länge förlitat sig på väletablerade arbetssätt för hantering av vissa processer, men som aldrig hittat några andra alternativ. Mecon utmanar devisen av ”hur saker ska göras” genom att ta med sina kunder på en resa av ständig innovation.

Mecon fokuserar på att tillhandahålla förbättrade arbetssätt, mer anpassade konstruktioner eller maskiner än de standardlösningar som kunderna ofta använder sig av. För att öka detta fokus ytterligare behövde Mecon hitta en teknologi som kunde underlätta den beräkningsprocess som krävs för att utforma de högsta säkerhetsstandarderna och säkerställa att deras produkter klarar även de tuffaste driftsmiljöerna.

Läs mer