Effektiviserad produktutveckling hos Movomech

Movomech

Implementeringen av Lean Engineering har resulterat i färre fel och förbättrad produktkvalitet, vilket i sin tur sparar både tid och pengar.

Movomech är ett av världens ledande företag inom kranteknik och materialhantering. När de beslutade sig för att samordna företagets CAD-licenser och tillhörande support var ett av kraven att hitta en leverantör som kunde erbjuda en komplett lösning. Dessutom ville de få hjälp med att effektivisera konstruktionsteamets arbetsflöden.

Vi saknade verkligen en samarbetspartner som vi kunde diskutera olika lösningar med och som både kunde utmana och coacha vår konstruktionsavdelning till att arbeta mer effektivt. Alla det erbjöd Symetri. Med Sovelia Vault har vi fått en mer flexibel och användarvänlig lösning än tidigare, som dessutom innehåller fler och bättre funktioner. Vi ville t.ex. kunna göra mindre produktändringar utan att behöva kontakta leverantören först, och det kan vi med Sovelia Vault Göran Nilsson, projektkonstruktör, Movomech.

Förbättrade arbetsmetoder sparar tid

Lean Engineering är något som Symetri dagligen hjälper sina kunder med. I grund och botten handlar det om att ständigt förbättra befintliga arbetsflöden och digitala processer för att förbättra kvaliteten och hjälpa företagen att spara pengar, vilket är två avgörande faktorer för att kunna bevara sin konkurrenskraft. Movomechs lösning är ett utmärkt exempel på hur man kan implementera Lean Engineering i praktiken för att minimera antalet felkällor och förbättra kvaliteten och på så sätt spara tid och pengar.

Utmaningar

  • Behövde effektivisera konstruktionsteamets arbetsflöden för att spara tid
  • Ville hitta en samarbetspartner som både kunde utmana och vägleda företaget framåt
  • Koncernbeslut om att samordna företagets CAD-licenser och tillhörande support med hjälp av en och samma leverantör

Lösningar

  • Samordning och anpassning av Vault för att maximera effektiviteten och användarvänligheten
  • Sovelia implementerades och togs i bruk av alla konstruktörer som arbetade med Inventor och Vault

Fördelar

  • Bättre översikt tack vare samordnad CAD-support och licenshantering och därmed även bättre kontroll över kostnaderna
  • Enhetliga arbetsflöden och ökad effektivitet i konstruktionsprocessen
  • Godkända ritningar sparas automatiskt i neutrala format
  • Sparar tid och minskar behovet av tidsödande manuella processer

Kontakta Oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Relaterade kundcase


Effektivare simulering för Vinab med Altair SimSolid

Vinab (Verkstadsindustri i Norr AB) är en länstäckande industripartner som arbetar med tillverkning, montage, reparationer och underhåll samt rörsvetsning inom den tunga industrin i Norrbotten. Vinab arbetar i många fall med stora och komplexa kon... Läs mer