Revit det självklara valet för Rowida vid elprojektering

Rowida

Rowida bedriver konsultverksamhet inom el- och teleområdet och arbetar med elprojektering och elkalkyler. De ritar allt från specialanpassade villor, flerbostadshus, hotell och kontorsbyggnader. 2013 tog de beslutet att gå över till Revit i samband med att de påbörjade ett projekt som passade bra för att börja arbeta med det.


Underlättar i vardagen

Som förstaval använder Rowida numera alltid Revit om det finns rätt förutsättningar för det i projektet. Att gå över till Revit har underlättat deras dagliga arbete. 

rdelen är att man ser kabelväggar och installationer på ett enklare sätt när man kan se exakt hur huset är uppbyggt. Man märker om man kan dra en kabelstege en speciell sträcka eller inte. I dag är det så oerhört tekniska installationer i byggnader så i dag krävs det att man verkligen gör en sakgranskning för att slippa de här kollisionerna som kostar mycket pengar i produktion
Andreas Jänchen, Uppdragsledare, Rowida AB

 

Revit är framtiden

Som komplement till Revit använder Rowida även Naviate Electrical. Det hjälper dem att automatisera sin ritningshantering och elprojektering. Att arbeta i Revit är det som kommer gälla i framtiden menar Rowida. 

”Tar man det kort och gott: det är roligare! Du ser huset, du slipper sitta med en 2D-ritning och titta hur det ser ut. Du ser balkarna, du ser problemen.”
Christoffer Björnlund, VD Rowida AB

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och förbli konkurrenskraftiga på marknaden.

Kontakta oss

Jag vill bli kontaktad för mer information

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D VA Fördjupning

Denna fortsättningskurs för Civil 3D VA är anpassad för dig som är VA-projektörer och arbetat ett tag med ledningsprojektering i Civil 3D och/eller Naviate. Du får en fördjupning i mer komplex projektering i plan och profil och lär dig volymberäkning ...

Läs mer

Relaterade kundcase


Med Revit som grund kan femkon lägga tid på värdeskapande arbete

femkon arbetar med projektering och framtagande av konstruktionshandlingar i byggprocessens olika skeden. Deras kunder är allt från stora entreprenörer till mindre privata företag. Deras uppgift är att lösa de konstruktionsmässiga utmaningarna som uppstår i projekt, samt ta fram handlingar och armeringsförteckningar. femkon har samarbetat med Symetri sedan bolaget grundades och baserat på sina tidigare erfarenheter blev det självklara valet att arbeta med Revit och Naviate redan från start. 

2021 tilldelades femkon utmärkelsen ”Årets Nyföretagare” för sitt bidrag till att skapa både tillväxt och arbetstillfällen i Sollentuna Kommun. 

Läs mer