Revit det självklara valet för Rowida vid elprojektering

Rowida

Rowida bedriver konsultverksamhet inom el- och teleområdet och arbetar med elprojektering och elkalkyler. De ritar allt från specialanpassade villor, flerbostadshus, hotell och kontorsbyggnader. 2013 tog de beslutet att gå över till Revit i samband med att de påbörjade ett projekt som passade bra för att börja arbeta med det.


Underlättar i vardagen

Som förstaval använder Rowida numera alltid Revit om det finns rätt förutsättningar för det i projektet. Att gå över till Revit har underlättat deras dagliga arbete. 

rdelen är att man ser kabelväggar och installationer på ett enklare sätt när man kan se exakt hur huset är uppbyggt. Man märker om man kan dra en kabelstege en speciell sträcka eller inte. I dag är det så oerhört tekniska installationer i byggnader så i dag krävs det att man verkligen gör en sakgranskning för att slippa de här kollisionerna som kostar mycket pengar i produktion
Andreas Jänchen, Uppdragsledare, Rowida AB

 

Revit är framtiden

Som komplement till Revit använder Rowida även Naviate Electrical. Det hjälper dem att automatisera sin ritningshantering och elprojektering. Att arbeta i Revit är det som kommer gälla i framtiden menar Rowida. 

”Tar man det kort och gott: det är roligare! Du ser huset, du slipper sitta med en 2D-ritning och titta hur det ser ut. Du ser balkarna, du ser problemen.”
Christoffer Björnlund, VD Rowida AB

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och förbli konkurrenskraftiga på marknaden.

Kontakta oss

Jag vill bli kontaktad för mer information

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D Mark-Ledning Grund

I kursen Civil 3D Mark Ledning Grund får du lära dig hur man hanterar olika underlag för ytor i Civil 3D tillsammans med ledningar. Kursen fokuserar på praktiskt hantering av underlag och ledningsprojektering med Civil 3Ds Pressure Pipe-funktionalite ...

Läs mer

Relaterade kundcase


Utbildning är nyckeln till förändring för Develcon

Allt fler större projekt ställer krav på leveranser som endast kan levereras genom projektering i Revit inom elprojektering. För att förbli konkurrenskraftiga bestämde sig Develcon för att ta steget från AutoCAD till projektering i Revit tillsammans med Naviate Electrical. För att hjälpa till med en smidig och smärtfri övergång satte Symetri tillsammans med Develcon ihop en plan för utförandet av utbildning, vägledning och support. Detta har visat sig fungera väldigt bra och har gett bra resultat.

Läs mer

Helsingfors stad – pionjärer implementerar BIM

Vid utformningen av 650 professionella storkök i kommunal regi i Helsingfors var de två arkitekterna på kommunens byggnadskontor, Seppo Kupari och Mikko Soininivaara, designer respektive BIM-chef, övertygade om att det var dags att ta steget över från 2D till 3D och BIM. 

Läs mer