ScandiNova investerar i Sovelia för fortsatt tillväxt

ScandiNova

ScandiNova är ett snabbt växande företag. Deras patenterade lösning för pulsgeneratorer har en nyckelfunktion inom röntgen, cancerbehandling och partikelacceleratorer, vilket gör det till en efterfrågad produkt på marknaden.

Företaget är mer eller mindre ensamt om att använda sig av halvledarteknik och har på så sätt lyckats utveckla pulsgeneratorer som är mindre, billigare och mer tillförlitliga än traditionella pulsgeneratorer som bygger på föråldrad teknik med elektronrör. Men för att företaget ska kunna nå ambitionen om fortsatt tillväxt krävs bättre kontroll över produkternas livscykel och att man kan göra uppföljningar i kundernas system även efter leverans. Därför valde man att investera i Symetris PLM-system Sovelia.

Utmaningar

  • Snabbt växande företag med behov av att kunna leverera stora volymer
  • Behövde få bättre kontroll över produkternas livscykel och kunna göra uppföljningar i kundernas system efter leverans

Lösningar

  • Valde Lean PLM-lösningen Sovelia för att kunna spåra produkterna även efter leverans
  • Användarvänlig och skalbar lösning med en godkännandeprocess som enkelt kan integreras i Inventor och Vault
  • Standardiserad PLM-lösning med fördefinierade mallar och inställningar, bland annat för uppdragshantering och med möjlighet att låsa strukturer 

 

Fördelar

  • All produktrelaterad information sparas centralt och är tillgänglig både internt och externt
  • Tillgång till ett system med en levande struktur, inklusive godkännandeprocess, vilket innebär att man kan arbeta vidare i kundernas system även efter leveransen från ScandiNova
  • Förberedd för att kunna leverera större volymer i framtiden

Skicka ett meddelande till oss

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


Boliden bryter ny mark inom anläggningsinformation med SiteBase

Boliden är ett modernt högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som innebär att man har mycket data och anläggningsinformation i verksamheten. Genom att använda SiteBase har Boliden förbättrat såväl kvaliteten som ökat effektivitet i projekteringsarbetet. Dessutom har implementationen bidragit till en enhetlig struktur för anläggningsinformation och gemensam datalagring för Bolidens samtliga enheter. 

Läs mer