Innovativa affärsbeslut stöds av unika tekniska lösningar

Vantage Power

Genom att utveckla ett komplett hybridsystem till bussar, som omfattar allt från bränsletank och däck till optimal prestanda för varje enskild komponent, har Vantage Power lyckats skapa ett system som innebär bättre bränsleekonomi, lägre utsläpp och större tillförlitlighet i jämförelse med alternativa system.

"Vi har lyckats skapa innovativa och energibesparande tekniker och därmed en effektiv drivlina. Vi lägger stor vikt vid valet av programvara, eftersom vi anser att rätt programverktyg kommer att vara helt avgörande för den fortsatta utvecklingen av dessa tekniker."
Alex Schey, VD, Vantage Power

Utmaningar

Avsaknad av:

  • versions- och ändringshantering av ritningar
  • kunskap om status för delar
  • uppföljning i allt från arkiv till godkända ritningar
  • klassificering av artikeldata

Lösningar

  • Implementering av digitala prototyper för att effektivisera produktutvecklingen
  • Simulering med Autodesk CFD och arbetsmetoder som sparar tid och ökar produktiviteten
  • Implementering av Vault Professional och Naviate Manufacturing för att skapa bättre struktur på konstruktionsavdelningen

Fördelar

  • Mer tid för produktutveckling eftersom man slipper lägga tid på att leta efter senaste ritningsversionen
  • Simulering minskar behovet av fysiska prototyper, vilket resulterar i mindre materialspill och öka effektivitet
  • Enklare för Vantage Power att nå ut med idéer på marknaden tack vare 3D-utskrifter

Leave us a message

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade kundcase


MECON SimSolid | Tack vare Altair® SimSolid® kan Mecon skära ner på tiden för konstruktionsanalys med 90 %.

Mecon grundades 1997 och är ett tillverkningsföretag som tillhandahåller nyckelfärdiga lösningar för företag inom bland annat stål- och gruvindustrin i norra Sverige. Företaget har två kontor i just norra Sverige, närmare bestämt i Luleå och Gällivare.

Tillsammans med sina samarbetspartners och underleverantörer erbjuder Mecon kompletta lösningar inom mekanik – från förstudie till färdig produkt. Med sitt flexibla och lyhörda tillvägagångssätt designar och levererar Mecon nya lösningar på tidigare problem. Företaget arbetar ofta med kunder som sedan länge förlitat sig på väletablerade arbetssätt för hantering av vissa processer, men som aldrig hittat några andra alternativ. Mecon utmanar devisen av ”hur saker ska göras” genom att ta med sina kunder på en resa av ständig innovation.

Mecon fokuserar på att tillhandahålla förbättrade arbetssätt, mer anpassade konstruktioner eller maskiner än de standardlösningar som kunderna ofta använder sig av. För att öka detta fokus ytterligare behövde Mecon hitta en teknologi som kunde underlätta den beräkningsprocess som krävs för att utforma de högsta säkerhetsstandarderna och säkerställa att deras produkter klarar även de tuffaste driftsmiljöerna.

Läs mer