Lättare och smidigare rörkonstruktion i Autodesk Inventor med Sovelia Routing

Konstruerar du rör i Autodesk Inventor? Vill du kunna göra tidskrävande och komplexa uppgifter på ett smidigare sätt? Med en enkel add-on till Inventor frigör du tid till annat - innovation till exempel!

Sovelia Routing är en av de bästa routinglösningarna vi någonsin har provat för någon 3D-programvara på marknaden. Genom det intuitiva gränssnittet drar vi dagligen nytta av denna lösning. Med Sovelia Routing kan våra medarbetare och affärsområden fokusera på tidsplanerna istället för att behöva lägga tid på manuella arbetsuppgifter och svåranvända funktioner som kan skapa frustration. Sovelia Routing har förenklat vårt sätt att arbeta genom att hjälpa vårt konstruktionsteam att spara tid och kraft i rördragningsprocessen i våra projekt.
Claus Lund
CAD Manager på Alfa Laval

I detta blogginlägg får du veta mer om hur du med med Sovelia Routing kan förenkla designprocessen och utöka funktionaliteten för rörkonstruktion i Autodesk Inventor.

Sovelia Routing är en add-on till Autodesk Inventor och innehåller kompletterande tilläggsfunktioner som stödjer, effektiviserar och påskyndar designprocessen i jämförelse med standardversionen av Inventor.

3 fördelar med Sovelia Routing

Komplex 3D-rörkonstruktion blir betydligt enklare och mer användarvänligt.

 

Skapa 2D-ritningar av dina 3D-modeller liksom all annan data och dokumentation som behövs inför tillverkning och montering.

Pipe Specs (rörstandarder) – kärnan i rörkonstruktionsprocessen säkerställer att du har rätt innehåll till varje projekt

1. Komplex 3D-rörkonstruktion blir betydligt enklare och mer användarvänligt

Rörkonstruktion kan vara komplext och utmanande för de flesta konstruktörer i vilken 3D CAD-miljö som helst. Det är också ofta mycket tidskrävande och lämnar inte mycket tid över till annat - exempelvis innovation. 

Du känner antagligen redan till att du kan konstruera rör med Inventors standardfunktioner 3D-sketcher och svep eller rördragningsmodulen Tube & Pipe.

Dock kan dessa funktioner vara såväl komplexa som besvärliga att använda liksom att omfattande utbildning och förkunskaper krävs för att användare ska känna sig bekväm i att använda dem.

Med rördragningsmodulen Tube & Pipe får du även längre laddningstider eftersom den är skapad för att automatiskt dra om dina rör när ändringar görs. Funktionen kan verka bra initialt men fungerar inte alltid på det sätt du skulle vilja. 

Av just den anledningen har Sovelia Routing skapats – en add-on som på ett flexibelt men samtidigt kontrollerat och användarvänligt sätt lotsar dig genom hela konstruktionsprocessen, så att du enkelt kan modifiera rörkonstruktionen när som helst.

Det finns många fördelar med att använda Sovelia Routing men de främsta/viktigaste är användarvänligheten och att det bara krävs en kort två-timmarsutbildning för att komma igång.

Du får full kontroll över ändringar i designprocessen!

2. Pipe Specs (rörstandarder) – kärnan i rörkonstruk-tionsprocessen

Att administrera rörstandarder (pipe specifications) kan betyda mycket arbete och är tidskrävande i Autodesk Tube & Pipe eftersom det förutsätter att du har tillgång till och har förberett rätt data för rörstandarder och olika rördelar.

Sovelia Routing har en funktion som kallas ”Spec Editor” som gör det enkelt att administrera rörspecifikationer så du alltid har full kontroll över vilka rör och rördelar som kan - och bör användas - i varje projekt.

Enkelt, flexibelt och inte minst, låter dig använda vilken komponent du vill i din rörkonstruktion utan att du först behöver lägga in mycket bakomliggande data.

3. Exportera dina 3D-modeller i olika filformat

När din konstruktion/design sedan är klar för produktion behöver den kunna visas i olika format – du kanske behöver 2D-ritningar, BOM-listor, kaplistor och bocktabeller för att dessa ska kunna användas av inköps- eller produktionsavdelningen.

Sovelia Routing är skapad så att din befintliga CAD-miljö påverkas så lite som möjligt. Du behöver därför inte göra några ändringar eller konfigureringar för att kunna implementera Sovelia Routing. BOM- och stycklistor kommer fungera precis på samma sätt som tidigare.

Konfigurera ditt företags standarder i Sovelia Routing och börja konstruktionsprocessen.

Enkelheten i Sovelia Routing är det som användarna uppskattar mest eftersom den sömlösa integrationen i Inventor gör arbetet lättare och samtidigt bidrar till att uppfylla företagens krav.

 

Boka en kostnadsfri demo av Sovelia Routing!

Tack för ditt intresse för SOVELIA Routing. Vi kommer att kontakta dig inom kort för att boka en tid för en demo.

Thank you for submitting the form. We will contact you soon to book your SOVELIA Routing demo.

Relaterade produkter

Blogg

En pratstund med vinnaren av "Best New BIM Use" 2023

04 december 2023

Under Nordic BIM Summit 2023 tilldelades Ramboll Norge utmärkelsen"Best New BIM Use" för deras arbete med att låta brandingenjörer arbeta med BIM-modellering. Den som tog emot priset på scen var Sindre Didrichsen, ansvarig för vinnarens brand-BIM-grupp. Nu det har gått några månader och vi fick nyligen till en pratstund för att höra om vad som hänt sen dess.

Läs mer
Blogg

Symetri stöttar hållbara byggen

21 september 2023

Artikel med Symetri där vi pratar om hur BIM och lösningar som till exempel One Click LCA och Naviate Zero kan hjälpa till att skapa en mer hållbar framtid för byggbranschen. Läs här.

Läs mer
Blogg

VAD HAR FÖRETAG ATT VINNA PÅ ATT KOPPLA IHOP PDM MED ERP?

21 september 2023

Tillverkande företag idag är ständigt på jakt efter sätt att öka effektiviteten och att förbättra processer i sin verksamhet. Ett sätt att nå framgång är genom att integrera två viktiga system: Product Data Management (PDM) och Enterprise Resource Planning (ERP). Genom att koppla ihop dessa kan företag uppnå en rad fördelar som kan göra en betydande skillnad i såväl affärsprocesser som resultat.

Läs mer