Naviate låter BTB fokusera på rätt saker

Byggnadstekniska Byrån

Byggnadstekniska Byrån (BTB) arbetar konsulterande inom byggsektorn och har drygt 180 medarbetare. Deras projekt omfattar alla skeden inom husbyggnadsområdet med inriktning på byggnadskonstruktion, stomprojektering, byggteknik, grundläggning samt geoteknik och byggadministration.

BIM en självklar del i arbetet

Vi har träffat Anna Rask som arbetar som uppdragsledare på BTB. Hon är dessutom program- och utvecklingsansvarig för deras arbete med Revit. När Anna började på BTB var hon en av ett fåtal som arbetade med Revit, nu är de över 80 personer. BTB ser ett stort värde i att använda Revit och Naviate. Att arbeta i BIM blir allt mer självklart och något som deras kunder efterfrågar allt mer.

Numera har de intern grupp på 12 personer från olika avdelningar, som håller i utvecklingsdelen av Revit. I en gemensam Teams-grupp kan de tipsa varandra om nya sätt att använda olika funktioner. Gruppen består av dels en del kollegor med stor erfarenhet av Revit och en del personer som är mer nya i programmet, men som har ett starkt driv att utveckla arbetet. Viljan att utvecklas är lika viktig som erfarenheten, säger Anna.

Se hela intervjun med Anna Rask:


Med Naviate kan BTB fokusera på rätt saker

Naviate är ett verktyg som Anna har stor hjälp av i sitt dagliga arbete, men många bra funktioner som underlättar arbetet och säkrar kvaliteten i projekten. 

”Det här är kärnan som jag tycker är viktig när vi projekterar, att vi ska använda vår kunskap på innehållet i modellen. Vi ska inte behöva granska att hänvisningar till texter stämmer, det ska gå per automatik.”
Anna Rask, programansvarig för Revit på BTB

Det Anna uppskattar med Symetri är att de förutom programmeringskunskaper, även har relevant projektkunskap och branschkunskap och är insatt i att olika arbetsgrupper som arkitekter och konstruktörer har olika behov i sitt arbete. 

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och Naviate Structure och utveckla er konkurrenskraft inom konstruktion.

Kontakta oss

Kontakta Oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Relaterade utbildningar

Kurser

Revit Structure Grund

En grundkurs i Revit Structure ger dig en stabil bas att utgå ifrån när du ska börja projektera i just Revit Structure. Du får en bild av programmets uppbyggnad och grundläggande metoder och kan hantera alla de vanligaste verktygen och arbetsflödena. ...

Läs mer
Kurser

Civil 3D Property Set och Naviate Properties

Property set används i Civil 3D för att lägga på information på alla typer av objekt i ritningen. Informationen kan importeras och exporteras på flera olika sätt med hjälp av Naviate Properties funktionalitet. Denna kurs kommer lära dig hur du hanter ...

Läs mer

Relaterade kundcase


Care of Brand & Risk är med och driver BIM

– Att kunna leverera i BIM är knappt en konkurrensfördel längre. Det är en självklarhet, i alla fall när det gäller större projekt, konstaterar Rebecka Lundblad Roth, brandkonsult och BIM-strateg på Care of Brand & Risk. Branschen är fortfarande i... Läs mer