Utbildning är nyckeln till förändring för Develcon

Develcon

Allt fler större projekt ställer krav på leveranser som endast kan levereras genom projektering i Revit inom elprojektering. För att förbli konkurrenskraftiga bestämde sig Develcon för att ta steget från AutoCAD till projektering i Revit tillsammans med Naviate Electrical. För att hjälpa till med en smidig och smärtfri övergång satte Symetri tillsammans med Develcon ihop en plan för utförandet av utbildning, vägledning och support. Detta har visat sig fungera väldigt bra och har gett bra resultat.

Develcon är ett elkonsultföretag baserat i södra Sverige och de startade sin verksamhet 2010. Idag har de vuxit till 19 anställda på flera orter.

Utbildning underlättar övergången

Develcon har varit kund hos Symetri under en längre tid och har arbetat med AutoCAD-baserad programvara, som hittills fungerat bra. Nu har de sett behovet av att gå över till Revit på grund av allt fler krav, storlek och allt mer komplexa projekt.

Kursen startade med två dagars utbildning i verktyget och med två uppföljningsdagar några veckor senare. På så vis kunde Develcon arbeta praktiskt i ett projekt för få en djupare förståelse för verktyget inför den sista utbildningsomgången.

Genom att använda Naviate Electical som ett tillägg till Revit ser Develcon tydligt fördelarna med ett förbättrat flöde, kontroll av data och en trygghet i projektet.

En sista fråga till Develcon. Kommer ni att välja att arbeta i Revit istället för AutoCAD?

"Ja, helst ifall vi har rätt förutsättningar i projektet! Symetris utbildning underlättade vår övergång från Autocad till Revit med Naviate

Niklas Forsell Persson, BIM-ansvarig/Handläggande elprojektör, Develcon

 

 

 

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och förbli konkurrenskraftiga på marknaden.

Utmaningar

  • Förbli konkurrenskraftiga när ett ökande antal projekt kräver Revit.

Lösningar

  • Symetri sammanställde en plan för att passa Develcons behov för att hjälpa dem i deras övergång till Revit.

Fördelar

  • Rätt kombination av programvara, vägledning och utbildning har varit nyckeln för Develcon.

  • Skiftet från Autocad till Revit med Naviate Electrical gick mycket lättare än väntat med vägledning och skräddarsydd utbildning från Symetri.

Kontakta oss

Lämna ett meddelande

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D Mark-Ledning Grund

I kursen Civil 3D Mark Ledning Grund får du lära dig hur man hanterar olika underlag för ytor i Civil 3D tillsammans med ledningar. Kursen fokuserar på praktiskt hantering av underlag och ledningsprojektering med Civil 3Ds Pressure Pipe-funktionalite ...

Läs mer

Relaterade kundcase


Revit det självklara valet för Rowida vid elprojektering

Rowida bedriver konsultverksamhet inom el- och teleområdet och arbetar med elprojektering och elkalkyler. De ritar allt från specialanpassade villor, flerbostadshus, hotell och kontorsbyggnader. 2013 tog de beslutet att gå över till Revit i samband med att de påbörjade ett projekt som passade bra för att börja arbeta med det.

Läs mer

Helsingfors stad – pionjärer implementerar BIM

Vid utformningen av 650 professionella storkök i kommunal regi i Helsingfors var de två arkitekterna på kommunens byggnadskontor, Seppo Kupari och Mikko Soininivaara, designer respektive BIM-chef, övertygade om att det var dags att ta steget över från 2D till 3D och BIM. 

Läs mer