Utbildning är nyckeln till förändring för Develcon

Develcon

Allt fler större projekt ställer krav på leveranser som endast kan levereras genom projektering i Revit inom elprojektering. För att förbli konkurrenskraftiga bestämde sig Develcon för att ta steget från AutoCAD till projektering i Revit tillsammans med Naviate Electrical. För att hjälpa till med en smidig och smärtfri övergång satte Symetri tillsammans med Develcon ihop en plan för utförandet av utbildning, vägledning och support. Detta har visat sig fungera väldigt bra och har gett bra resultat.

Develcon är ett elkonsultföretag baserat i södra Sverige och de startade sin verksamhet 2010. Idag har de vuxit till 19 anställda på flera orter.

 

Utbildning underlättar övergången

Develcon har varit kund hos Symetri under en längre tid och har arbetat med AutoCAD-baserad programvara, som hittills fungerat bra. Nu har de sett behovet av att gå över till Revit på grund av allt fler krav, storlek och allt mer komplexa projekt.

Kursen startade med två dagars utbildning i verktyget och med två uppföljningsdagar några veckor senare. På så vis kunde Develcon arbeta praktiskt i ett projekt för få en djupare förståelse för verktyget inför den sista utbildningsomgången.

Genom att använda Naviate Electical som ett tillägg till Revit ser Develcon tydligt fördelarna med ett förbättrat flöde, kontroll av data och en trygghet i projektet.

En sista fråga till Develcon. Kommer ni att välja att arbeta i Revit istället för AutoCAD?

"Ja, helst ifall vi har rätt förutsättningar i projektet! Symetris utbildning underlättade vår övergång från Autocad till Revit med Naviate

Niklas Forsell Persson, BIM-ansvarig/Handläggande elprojektör, Develcon

 

 

 

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och förbli konkurrenskraftiga på marknaden.

Utmaningar

  • Förbli konkurrenskraftiga när ett ökande antal projekt kräver Revit.

Lösningar

  • Symetri sammanställde en plan för att passa Develcons behov för att hjälpa dem i deras övergång till Revit.

Fördelar

  • Rätt kombination av programvara, vägledning och utbildning har varit nyckeln för Develcon.

  • Skiftet från Autocad till Revit med Naviate Electrical gick mycket lättare än väntat med vägledning och skräddarsydd utbildning från Symetri.

Kontakta oss

Lämna ett meddelande

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Revit Structure Grund - Online

En grundkurs i Revit Structure ger dig en stabil bas att utgå ifrån när du ska börja projektera i just Revit Structure. Du får en bild av programmets uppbyggnad och grundläggande metoder och kan hantera alla de vanligaste verktygen och arbetsflödena. ...

Läs mer
Kurser

Revit MEP El Grund - Online

Kursen Revit MEP El Grund ger dig en stabil bas att utgå ifrån när du ska börja projektera i just Revit MEP. Kursen har fokus på design, beräkning och dokumentation av elinstallationer.

Läs mer

Relaterade kundcase


Revit det självklara valet för Rowida vid elprojektering

Rowida bedriver konsultverksamhet inom el- och teleområdet och arbetar med elprojektering och elkalkyler. De ritar allt från specialanpassade villor, flerbostadshus, hotell och kontorsbyggnader. 2013 tog de beslutet att gå över till Revit i samband med att de påbörjade ett projekt som passade bra för att börja arbeta med det.

Learn more

The City of Helsinki - Pioneers introducing BIM

When designing professional kitchens for the 650 professional and public kitchens in Helsinki, there was no doubt in the minds of the architects Seppo Kupari, the designer and Mikko Soininvaara, the BIM Manager from the city of Helsinki’s Public Works Department, that they had to make the transition from 2D to 3D and BIM.

Learn more