Naviate låter BTB fokusera på rätt saker

Byggnadstekniska Byrån

Byggnadstekniska Byrån (BTB) arbetar konsulterande inom byggsektorn och har drygt 180 medarbetare. Deras projekt omfattar alla skeden inom husbyggnadsområdet med inriktning på byggnadskonstruktion, stomprojektering, byggteknik, grundläggning samt geoteknik och byggadministration.

BIM en självklar del i arbetet

Vi har träffat Anna Rask som arbetar som uppdragsledare på BTB. Hon är dessutom program- och utvecklingsansvarig för deras arbete med Revit. När Anna började på BTB var hon en av ett fåtal som arbetade med Revit, nu är de över 80 personer. BTB ser ett stort värde i att använda Revit och Naviate. Att arbeta i BIM blir allt mer självklart och något som deras kunder efterfrågar allt mer.

Numera har de intern grupp på 12 personer från olika avdelningar, som håller i utvecklingsdelen av Revit. I en gemensam Teams-grupp kan de tipsa varandra om nya sätt att använda olika funktioner. Gruppen består av dels en del kollegor med stor erfarenhet av Revit och en del personer som är mer nya i programmet, men som har ett starkt driv att utveckla arbetet. Viljan att utvecklas är lika viktig som erfarenheten, säger Anna.

Se hela intervjun med Anna Rask:


Med Naviate kan BTB fokusera på rätt saker

Naviate är ett verktyg som Anna har stor hjälp av i sitt dagliga arbete, men många bra funktioner som underlättar arbetet och säkrar kvaliteten i projekten. 

”Det här är kärnan som jag tycker är viktig när vi projekterar, att vi ska använda vår kunskap på innehållet i modellen. Vi ska inte behöva granska att hänvisningar till texter stämmer, det ska gå per automatik.”
Anna Rask, programansvarig för Revit på BTB

Det Anna uppskattar med Symetri är att de förutom programmeringskunskaper, även har relevant projektkunskap och branschkunskap och är insatt i att olika arbetsgrupper som arkitekter och konstruktörer har olika behov i sitt arbete. 

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och Naviate Structure och utveckla er konkurrenskraft inom konstruktion.

Kontakta oss

Jag vill bli kontaktad för mer information

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D VA Fördjupning

Denna fortsättningskurs för Civil 3D VA är anpassad för dig som är VA-projektörer och arbetat ett tag med ledningsprojektering i Civil 3D och/eller Naviate. Du får en fördjupning i mer komplex projektering i plan och profil och lär dig volymberäkning ...

Läs mer

Relaterade kundcase


Boliden bryter ny mark inom anläggningsinformation med SiteBase

Boliden är ett modernt högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som innebär att man har mycket data och anläggningsinformation i verksamheten. Genom att använda SiteBase har Boliden förbättrat såväl kvaliteten som ökat effektivitet i projekteringsarbetet. Dessutom har implementationen bidragit till en enhetlig struktur för anläggningsinformation och gemensam datalagring för Bolidens samtliga enheter. 

Läs mer

Med Revit som grund kan femkon lägga tid på värdeskapande arbete

femkon arbetar med projektering och framtagande av konstruktionshandlingar i byggprocessens olika skeden. Deras kunder är allt från stora entreprenörer till mindre privata företag. Deras uppgift är att lösa de konstruktionsmässiga utmaningarna som uppstår i projekt, samt ta fram handlingar och armeringsförteckningar. femkon har samarbetat med Symetri sedan bolaget grundades och baserat på sina tidigare erfarenheter blev det självklara valet att arbeta med Revit och Naviate redan från start. 

2021 tilldelades femkon utmärkelsen ”Årets Nyföretagare” för sitt bidrag till att skapa både tillväxt och arbetstillfällen i Sollentuna Kommun. 

Läs mer