Med Revit som grund kan femkon lägga tid på värdeskapande arbete

femkon AB

femkon arbetar med projektering och framtagande av konstruktionshandlingar i byggprocessens olika skeden. Deras kunder är allt från stora entreprenörer till mindre privata företag. Deras uppgift är att lösa de konstruktionsmässiga utmaningarna som uppstår i projekt, samt ta fram handlingar och armeringsförteckningar. femkon har samarbetat med Symetri sedan bolaget grundades och baserat på sina tidigare erfarenheter blev det självklara valet att arbeta med Revit och Naviate redan från start. 

2021 tilldelades femkon utmärkelsen ”Årets Nyföretagare” för sitt bidrag till att skapa både tillväxt och arbetstillfällen i Sollentuna Kommun. 

Framgång när alla arbetar i samma verktyg

femkon är ett konsultbolag inom byggnadskonstruktion och består idag av sex medarbetare. Redan vid start stod det klart att val av rätt verktyg och arbetsmetoder är oerhört viktigt för att kunna leverera kvalitet till kund. Vi har träffat en av grundarna, Joakim Holmer, för att få en närmare presentation. Joakim berättar att alla i företaget arbetar i samma verktyg och enligt samma metoder, vilket gör att de kan producera och leverera samma säkra kvalitet i alla sina projekt. För femkon är det också viktigt att alla i teamet får tillgång till den utbildning de behöver. Det tror Joakim är en av anledningarna till att det gått så bra för femkon och att de har kunnat bli mer tidseffektiva. 

"De handlingar vi levererar kan vi kvalitetssäkra på ett helt annat sätt med många funktioner vi använder i Naviate. Ett exempel är filterelement där vi snabbt kan ta ut viss typ av objekt, vi kan kolla vad de har för värden, om de behöver ändras."
Joakim Holmer, femkon

En viktigt del är 3D-modelering av pålar i Revit. För att ytterligare kvalitetssäkra använder de då funktionen ”Pile Extend/Trim" i Naviate. Den möjliggör beräkningar av längder av pålar som förhåller sig till en bergnivå. En funktion som gör det väldigt enkelt att både i tidiga skeden och senare vid beställning av pålar, vara säkra på att det är rätt längder som levereras ut till bygget.

femkon med och utvecklar Naviate 

Som en del av Symetris referensgrupp är femkon med och påverkar utvecklingen av Naviate. De ser en stor fördel med att delta eftersom de kan påverka vilka funktioner som bör ändras, förbättras eller om det borde tas fram nya funktionaliteter. De ser det dessutom som ett bra forum för att ta del av andra konsulters idéer om hur olika funktioner i Naviate kan representeras på en handling eller i en modell.  

”Tack vare att vi har möjlighet att påverka våra verktyg som vi använder dagligen så tror jag att det bara kommer bli bättre och effektivare.”
Joakim Holmer, femkon

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och Naviate Structure och förbli konkurrenskraftiga på marknaden.

Kontakta oss

Jag vill bli kontaktad för mer information

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D VA Fördjupning

Denna fortsättningskurs för Civil 3D VA är anpassad för dig som är VA-projektörer och arbetat ett tag med ledningsprojektering i Civil 3D och/eller Naviate. Du får en fördjupning i mer komplex projektering i plan och profil och lär dig volymberäkning ...

Läs mer

Relaterade kundcase


Boliden bryter ny mark inom anläggningsinformation med SiteBase

Boliden är ett modernt högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som innebär att man har mycket data och anläggningsinformation i verksamheten. Genom att använda SiteBase har Boliden förbättrat såväl kvaliteten som ökat effektivitet i projekteringsarbetet. Dessutom har implementationen bidragit till en enhetlig struktur för anläggningsinformation och gemensam datalagring för Bolidens samtliga enheter. 

Läs mer

MECON SimSolid | Tack vare Altair® SimSolid® kan Mecon skära ner på tiden för konstruktionsanalys med 90 %.

Mecon grundades 1997 och är ett tillverkningsföretag som tillhandahåller nyckelfärdiga lösningar för företag inom bland annat stål- och gruvindustrin i norra Sverige. Företaget har två kontor i just norra Sverige, närmare bestämt i Luleå och Gällivare.

Tillsammans med sina samarbetspartners och underleverantörer erbjuder Mecon kompletta lösningar inom mekanik – från förstudie till färdig produkt. Med sitt flexibla och lyhörda tillvägagångssätt designar och levererar Mecon nya lösningar på tidigare problem. Företaget arbetar ofta med kunder som sedan länge förlitat sig på väletablerade arbetssätt för hantering av vissa processer, men som aldrig hittat några andra alternativ. Mecon utmanar devisen av ”hur saker ska göras” genom att ta med sina kunder på en resa av ständig innovation.

Mecon fokuserar på att tillhandahålla förbättrade arbetssätt, mer anpassade konstruktioner eller maskiner än de standardlösningar som kunderna ofta använder sig av. För att öka detta fokus ytterligare behövde Mecon hitta en teknologi som kunde underlätta den beräkningsprocess som krävs för att utforma de högsta säkerhetsstandarderna och säkerställa att deras produkter klarar även de tuffaste driftsmiljöerna.

Läs mer