Lindberg Stenberg Arkitekter satsar fullt ut på Revit för bästa resultat

Lindberg Stenberg Arkitekter AB

Lindberg Stenberg Arkitekter grundades 1984 av Dag Lindberg, som fortfarande är aktiv i företaget. De arbetar med att rita bland annat bostäder, förskolor, studentbostäder och boende för seniorer och omsorg. Hållbar samhällsutveckling ligger i deras ryggrad och de skapar byggnader som ska finnas kvar en lång tid framöver.  

Vi har träffat Olle Hofvander, Utvecklingschef, och Gustaf Tham, Handläggande arkitekt på Lindberg Stenberg Arkitekter, för att prata om hur de arbetar med verktyg och vidareutbildning för att hjälpa dem att realisera sina ritplaner samtidigt som de kan leverera projekt med hög kvalitet. 

Fördelen med ett och samma ritprogram

Som arkitekt säger Gustaf Tham att det är viktigt att att kunna leverera material till andra konsulter och till beställare och materialet måste vara korrekt. De insåg att de behövde ett program som de kan lita på och som gör att de kan leverera projekt med hög kvalitet. 2008 bestämde sig Lindberg Stenberg Arkitekter för att göra en ordentlig utvärdering av flera olika ritprogram, varav Revit var ett av dem. De provade olika program i skarpt läge i olika projekt och 2009 föll valet på Revit. Sedan dess är det det enda ritprogram som de använder.  

En alldeles tydlig fördel med att alla ritar i samma ritprogram, det är naturligtvis dels för att vi då kan genomföra olika förändringar i organisationen i projektorganisationen. Någon blir föräldraledig eller måste byta av någon anledning och då kan en annan person ta vid, samma arbete, samma ritprogram, fast det är ett annat projekt.
Olle Hofvander, Utvecklingschef

Se hela intervjun med Olle och Gustaf. 

 

La Famiglia och projektstöd från Symetri höjer kompetensnivån

Lindberg Stenberg Arkitekter har en arbetsgrupp på kontoret som de kallar för La Famiglia. Den har som syfte att hela tiden hjälpa alla medarbetare i att fördjupa sina kunskaper och höja sin kompetensnivå i arbetet.

En gång i månaden kommer dessutom en konsult från Symetri för att ge dem projektstöd på plats på kontoret. Konsulten går runt bland personalen och hjälper de personer som har problem med sina modeller eller som har en specifik fråga som inte har kunnat lösas internt. Ofta blir det även diskussioner om programmet Naviate och om nya funktioner i programmet.  

Är det här någonting vi kan nyttja? Är det någonting som vi känner skulle vara bra för oss? Med det arbetet känns det som att vi jobbar tillsammans och försöker förbättra programmet. Så det gör min vardag bättre och lättare, och även i förlängningen gör allas vardag här på kontoret lättare.
Gustaf Tham, Handläggande arkitekt

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och Naviate Architecture och utveckla er konkurrenskraft som arkitekter.

Kontakta oss

Jag vill bli kontaktad för mer information

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D VA Fördjupning

Denna fortsättningskurs för Civil 3D VA är anpassad för dig som är VA-projektörer och arbetat ett tag med ledningsprojektering i Civil 3D och/eller Naviate. Du får en fördjupning i mer komplex projektering i plan och profil och lär dig volymberäkning ...

Läs mer

Relaterade kundcase


Boliden bryter ny mark inom anläggningsinformation med SiteBase

Boliden är ett modernt högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som innebär att man har mycket data och anläggningsinformation i verksamheten. Genom att använda SiteBase har Boliden förbättrat såväl kvaliteten som ökat effektivitet i projekteringsarbetet. Dessutom har implementationen bidragit till en enhetlig struktur för anläggningsinformation och gemensam datalagring för Bolidens samtliga enheter. 

Läs mer

Med Revit som grund kan femkon lägga tid på värdeskapande arbete

femkon arbetar med projektering och framtagande av konstruktionshandlingar i byggprocessens olika skeden. Deras kunder är allt från stora entreprenörer till mindre privata företag. Deras uppgift är att lösa de konstruktionsmässiga utmaningarna som uppstår i projekt, samt ta fram handlingar och armeringsförteckningar. femkon har samarbetat med Symetri sedan bolaget grundades och baserat på sina tidigare erfarenheter blev det självklara valet att arbeta med Revit och Naviate redan från start. 

2021 tilldelades femkon utmärkelsen ”Årets Nyföretagare” för sitt bidrag till att skapa både tillväxt och arbetstillfällen i Sollentuna Kommun. 

Läs mer