Med Revit kan Lindberg Stenberg Arkitekter satsa fullt ut på bästa resultat

Lindberg Stenberg Arkitekter AB

Lindberg Stenberg Arkitekter grundades 1984 av Dag Lindberg, som fortfarande är aktiv i företaget. De arbetar med att rita bland annat bostäder, förskolor, studentbostäder och boende för seniorer och omsorg. Hållbar samhällsutveckling ligger i deras ryggrad och de skapar byggnader som ska finnas kvar en lång tid framöver.  

Vi har träffat Olle Hofvander, Utvecklingschef, och Gustaf Tham, Handläggande arkitekt på Lindberg Stenberg Arkitekter, för att prata om hur de arbetar med verktyg och vidareutbildning för att hjälpa dem att realisera sina ritplaner samtidigt som de kan leverera projekt med hög kvalitet. 

Fördelen med ett och samma ritprogram

Som arkitekt säger Gustaf Tham att det är viktigt att att kunna leverera material till andra konsulter och till beställare och materialet måste vara korrekt. De insåg att de behövde ett program som de kan lita på och som gör att de kan leverera projekt med hög kvalitet. 2008 bestämde sig Lindberg Stenberg Arkitekter för att göra en ordentlig utvärdering av flera olika ritprogram, varav Revit var ett av dem. De provade olika program i skarpt läge i olika projekt och 2009 föll valet på Revit. Sedan dess är det det enda ritprogram som de använder.  

En alldeles tydlig fördel med att alla ritar i samma ritprogram, det är naturligtvis dels för att vi då kan genomföra olika förändringar i organisationen i projektorganisationen. Någon blir föräldraledig eller måste byta av någon anledning och då kan en annan person ta vid, samma arbete, samma ritprogram, fast det är ett annat projekt.
Olle Hofvander, Utvecklingschef

Se hela intervjun med Olle och Gustaf. 

 

La Famiglia och projektstöd från Symetri höjer kompetensnivån

Lindberg Stenberg Arkitekter har en arbetsgrupp på kontoret som de kallar för La Famiglia. Den har som syfte att hela tiden hjälpa alla medarbetare i att fördjupa sina kunskaper och höja sin kompetensnivå i arbetet.

En gång i månaden kommer dessutom en konsult från Symetri för att ge dem projektstöd på plats på kontoret. Konsulten går runt bland personalen och hjälper de personer som har problem med sina modeller eller som har en specifik fråga som inte har kunnat lösas internt. Ofta blir det även diskussioner om programmet Naviate och om nya funktioner i programmet.  

Är det här någonting vi kan nyttja? Är det någonting som vi känner skulle vara bra för oss? Med det arbetet känns det som att vi jobbar tillsammans och försöker förbättra programmet. Så det gör min vardag bättre och lättare, och även i förlängningen gör allas vardag här på kontoret lättare.
Gustaf Tham, Handläggande arkitekt

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och Naviate Architecture och utveckla er konkurrenskraft som arkitekter.

Kontakta oss

Kontakta Oss

Skicka din förfrågan här så kommer en medlem i vårt team att kontakta dig.

Vi kommer att behandla dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan. Läs mer i vår Privacy Policy om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D Property Set och Naviate Properties

Property set används i Civil 3D för att lägga på information på alla typer av objekt i ritningen. Informationen kan importeras och exporteras på flera olika sätt med hjälp av Naviate Properties funktionalitet. Denna kurs kommer lära dig hur du hanter ...

Läs mer
Kurser

Naviates 3D-modellering

Oavsett om du utgår från en planritning i AutoCad eller en exporterad modell från Revit så kommer denna kurs lära dig metoder för att snabbt populera din modell med olika 3D-objekt som gör modellen mer levande och mer verklig. Vi kommer även gå igeno ...

Läs mer
Kurser

Landskapsprojektering med korridor

Naviate innehåller flera färdiga normalsektioner som går att använda för avancerad landskapsprojektering. Denna kurs kommer att visa hur du med Naviates stödmurar och andra normalsektioner kan bygga avancerade modeller som går att anpassa till ditt p ...

Läs mer

Relaterade kundcase


BIM en förutsättning för hållbar brandprojektering

Brandskyddslaget är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom brandskydd och riskhantering. I sin ständiga strävan att utmana både sig själva och branschen satsar nu bolaget på BIM inom brandskyddsprojektering i 3D. Brandskyddsbranschen har flera steg att ta, inte minst inom BIM-modulering, menar Linda Lönneberg, VD på Brandskyddslaget. Att kunna leverera brandmodeller i 3D med brandteknisk kravställning kommer snart att vara ett måste i alla större projekt och det kommer att bli en konkurrensfördel.

Läs mer

Bimfire Tool Chest för professionella PDF-brandritningar i Bluebeam

Idag integreras brandskyddsarbetet allt oftare i BIM-processen och information levereras direkt in i 3D-modellen.

– Samtidigt är behovet av att granska och samarbeta kring ritningar i PDF-format fortfarande stort. Det gör Bluebeam till ett av våra viktigaste verktyg och komplement till BIM, konstaterar Eric Månsson, civilingenjör och delägare samt medgrundare på konsultföretaget Brand och Riskteknik.

Läs mer