Med Revit kan Lindberg Stenberg Arkitekter satsa fullt ut på bästa resultat

Lindberg Stenberg Arkitekter AB

Lindberg Stenberg Arkitekter grundades 1984 av Dag Lindberg, som fortfarande är aktiv i företaget. De arbetar med att rita bland annat bostäder, förskolor, studentbostäder och boende för seniorer och omsorg. Hållbar samhällsutveckling ligger i deras ryggrad och de skapar byggnader som ska finnas kvar en lång tid framöver.  

Vi har träffat Olle Hofvander, Utvecklingschef, och Gustaf Tham, Handläggande arkitekt på Lindberg Stenberg Arkitekter, för att prata om hur de arbetar med verktyg och vidareutbildning för att hjälpa dem att realisera sina ritplaner samtidigt som de kan leverera projekt med hög kvalitet. 

Fördelen med ett och samma ritprogram

Som arkitekt säger Gustaf Tham att det är viktigt att att kunna leverera material till andra konsulter och till beställare och materialet måste vara korrekt. De insåg att de behövde ett program som de kan lita på och som gör att de kan leverera projekt med hög kvalitet. 2008 bestämde sig Lindberg Stenberg Arkitekter för att göra en ordentlig utvärdering av flera olika ritprogram, varav Revit var ett av dem. De provade olika program i skarpt läge i olika projekt och 2009 föll valet på Revit. Sedan dess är det det enda ritprogram som de använder.  

En alldeles tydlig fördel med att alla ritar i samma ritprogram, det är naturligtvis dels för att vi då kan genomföra olika förändringar i organisationen i projektorganisationen. Någon blir föräldraledig eller måste byta av någon anledning och då kan en annan person ta vid, samma arbete, samma ritprogram, fast det är ett annat projekt.
Olle Hofvander, Utvecklingschef

Se hela intervjun med Olle och Gustaf. 

 

La Famiglia och projektstöd från Symetri höjer kompetensnivån

Lindberg Stenberg Arkitekter har en arbetsgrupp på kontoret som de kallar för La Famiglia. Den har som syfte att hela tiden hjälpa alla medarbetare i att fördjupa sina kunskaper och höja sin kompetensnivå i arbetet.

En gång i månaden kommer dessutom en konsult från Symetri för att ge dem projektstöd på plats på kontoret. Konsulten går runt bland personalen och hjälper de personer som har problem med sina modeller eller som har en specifik fråga som inte har kunnat lösas internt. Ofta blir det även diskussioner om programmet Naviate och om nya funktioner i programmet.  

Är det här någonting vi kan nyttja? Är det någonting som vi känner skulle vara bra för oss? Med det arbetet känns det som att vi jobbar tillsammans och försöker förbättra programmet. Så det gör min vardag bättre och lättare, och även i förlängningen gör allas vardag här på kontoret lättare.
Gustaf Tham, Handläggande arkitekt

Kontakta oss på Symetri om ni också vill ta steget och börja arbeta med Revit och Naviate Architecture och utveckla er konkurrenskraft som arkitekter.

Kontakta oss

Kontakta Oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Relaterade utbildningar

Kurser

Civil 3D Property Set och Naviate Properties

Property set används i Civil 3D för att lägga på information på alla typer av objekt i ritningen. Informationen kan importeras och exporteras på flera olika sätt med hjälp av Naviate Properties funktionalitet. Denna kurs kommer lära dig hur du hanter ...

Läs mer
Kurser

Naviate Traffic

Naviate Traffic innehåller funktioner för sätta ut vägskyltar, skapa egna lokaliseringsskyltar och göra vägmålning. Denna kurs går igenom Naviate Traffic och lär dig hur du skapar vägutrustningsplaner. Du kommer både få reda på hur du använder det in ...

Läs mer

Relaterade kundcase